Пролетта е сезон на свежест и тази рецепта улавя всичко, което обичаме в пролетните ястия – свежи аспержи, сладки грахчета и кремообразен сос песто, който допълва всичко идеално. Освен това, са необходими само пет съставки и 15 минути, за да приготвите тази вкусотия. Няма нищо по-добро от това да седнеш на масата след дълъг ден и да се насладиш на нещо толкова вкусно и задоволително, приготвено без усилие.
Ньоките са една от най-старите и обичани италиански пасти. Знаете ли, че думата "ньоки" идва от италианската дума "nocchio", която означава "възел"? Традиционно ньоките са оформени на малки възли, които придават на ястието уникален вид и текстура. В тази рецепта, те са съчетани с аспержи и грахчета, които придават свежест и хрупкавост. А кремообразният сос песто е истински финал на тази симфония от вкусове.