Често задавани въпроси
Можете да добавите чесъна към морковите на половината от времето за печене или да го разбъркате с другите съставки непосредствено преди да извадите морковите от фурната, за да намалите времето му на излагане на високата температура.
Да, можете да замените меда с кленов сироп или агаве, ако искате различен сладък вкус или, ако предпочитате веган вариант.
Важно е да не препълвате тавата и да оставите достатъчно разстояние между морковите, за да се изпекат равномерно и да останат леко хрупкави.
Можете да добавите малко лют червен пипер в сместа с подправките, за да придадете на морковите лек пикантен акцент.
Медено глазираните моркови могат да бъдат поднесени като гарнитура към разнообразие от основни ястия, като запечено пиле, агнешки котлети или печена риба за баланс между сладост и вкус.