Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Ризото с моркови и сирене Бри

Кухня: Италиянска
Деликатно, но много вкусно ястие, обогатено с сирене Бри за уникална кремообразност. Лесно за приготвяне и идеално за всякакъв повод!
Вегетарянска
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
Ароматно ризото Миланезе, приготвено с кремообразен ориз Арборио, обогатено с кадифена текстура от масло и пармезан, и оцветено в златисто от висококачествен шафран. Това традиционно италианско ястие от региона Ломбардия
Стъпки
01
Пригответе бульона
За да приготвите ризотото с моркови, първо пригответе зеленчуковия бульон. Когато е готов, го дръжте топъл.
02
Подгответе морковите
Обелете морковите, след това ги нарежете на пръчици, а след това на парчета с големина около 1 см.
03
Запържете
Почистете лука и го нарежете на тънки филийки. В тенджера разтопете маслото, добавете лука и морковите. Запържете ги докато станат златисти. Добавете лъжица бульон и оставете да къкри десетина минути, като добавяте още бульон, ако е необходимо.
04
Пасирайте
След това вземете лъжица от запръжката, пасирайте я, добавете лъжица бульон и оставете настрана.
05
Запържите ориза
Сипете ориза в тенджерата със запръжката и разбъркайте, за да го запържите. След това гответе ориза, като добавяте бульон само когато е необходимо.
06
Подгответе сиренето
Междувременно отстранете кората от сиренето Бри и го нарежете на кубчета.
07
Добавете запръжката
Когато оризът е почти сварен, добавете пасираната запръжка, подправете със сол и разбъркайте.
08
Гарнирайте
След като е сварен, свалете тенджерата от котлона, добавете кубчетата сирене и разбъркайте. Покрийте с капак и изчакайте 1-2 минути, след това добавете черен пипер и листенца мащерка. Разбъркайте за последен път и сервирайте още горещо вашето ризото с моркови.
  • Продукти

Повече за тази рецепта

Ризотото е едно от онези ястия, които са перфектни за всеки повод.

Най-класическото е ризото със шафран, което в Ломбардия се сервира с телешки костен мозък, но има и много други начини да се приготви добро ризото с по обикновени съставки!

Днес ви предлагам ризото с моркови, деликатено, но в същото време много вкусено и лесно за приготвяне!

Сладостта на морковите се подчертава от вкуса на сиренето Бри. Благодарение на това сирене ризотото с моркови ще бъде много кремообразно и ще има наистина уникален вкус.

Ароматно ризото Миланезе, приготвено с кремообразен ориз Арборио, обогатено с кадифена текстура от масло и пармезан, и оцветено в златисто от висококачествен шафран. Това традиционно италианско ястие от региона Ломбардия

Съхранение:

Ризотото с моркови може да се съхранява в хладилник до 1 ден. Не се препоръчва замразяване.

Съвет:

Ако ви остане ризото, добавете пармезан и го запечете във фурната или го използвайте за приготвяне на пържен ориз!

За получаване на по жълт цвят, може да добавите малко куркума.

ризото
италиянска кухня
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
400
Мазнини 15г
Въглехидрати 55г
Фибри 4г
Захари 6г
Протеин 10г