Ризотото с тиквички е кремообразно и деликатно първо ястие, идеално за приготвяне и сервиране през пролетта. За да го направя още по-апетитно, добавих скаморца! Просто и с наситен вкус, благодарение на опушения аромат на скаморцата, то е чудесно за споделяне с приятели и семейство.
Може да се комбинира и с второ ястие, което е също толкова лесно за приготвяне, като пуешко руло или картофена омлет, за тези, които предпочитат вегетариански опции. С ризотото със скаморца и тиквички малко количество е достатъчно, за да направите вашето меню специално.
Какво е Скаморца?
Сиренето скаморца (scamorza) е вкусно италианско сирене, което принадлежи към семейството на "pasta filata" - сирена с издърпваща се текстура, подобно на моцарелата. Произвежда се най-често от краве мляко, но може да се намери и смес с овче мляко. Скаморцата се отличава със своята характерна форма на круша, която получава благодарение на специалното вързване по време на производството.