Тази рецепта за крем ньоки(гноки) с гъби е едно от любимите ми ястия за бърза и лесна вечеря. Това ястие е супер лесно за приготвяне и винаги впечатлява с вкуса си. Ньоките са меки и нежни, а гъбите придават приятен земен аромат. Обичам да го правя, защото отнема само 15 минути, но резултатът е невероятен.
Ньоките са италианско ястие, което съществува от много години. Те са като малки възглавнички от картофено тесто и са изключително вкусни, особено когато са комбинирани с гъби и кремообразен сос.
Най-хубавото на тази рецепта е, че можеш да използваш всякакви гъби, които харесваш или имаш под ръка. Кейлът и спанакът добавят свежест и витамини, а сметаната и горчицата правят соса кремообразен и наситен.
Тази рецепта е идеална за бърза вечеря след дълъг ден. Просто сваряваш ньоките, приготвяш соса с гъбите и зелениите, смесваш всичко и си готов. Ако искаш, можеш да добавиш и няколко чери домата за още по-богат вкус.
Наслади се на приготвянето и още повече на яденето на това вкусно и лесно ястие! Ще се радвам да чуя как ти се е получило!