Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Супа с моркови и червена леща

(5)
25
Кухня: Интернационална
Тази хранителна и лесна за приготвяне Супа с моркови и червена леща е готова само за 25 минути!
Вегетарянска
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
Гладка и ароматна крем супа от моркови, сервирана в елегантна бяла чиния, гарнирана с пресен копър и капки сметана. Перфектен избор за топло предястие или лека вечеря, приготвена с естествени съставки и балансиран вкус.
Стъпки
01
Запържете подправките
Запържете кимиона и люспиците чили на сухо, докато започнат да подскачат и отделят аромати.
02
Кипнете
Заделете половината от подправките, след което добавете зехтин, моркови, леща, бульон и мляко в тигана докато кипне.
03
Варете
Варете на слаб огън, докато лещата омекне.
04
Пасирайте супата
Пасирайте супата докато стане стане супер гладка или оставете на едри парчета, както предпочитате.
05
Гарнирайте
Овкусете със сол и черен пипер, добавете кисело мляко и оставените настрана подправки и сервирайте.
  • Продукти

Често задавани въпроси

Да, можете да използвате и зелена или кафява леща. Времето за готвене може да варира, така че следете внимателно лещата. Зелената леща запазва формата си повече, докато кафявата става по-кремообразна.

Да, можете да замразите супата. Най-добре е да я оставите да изстине напълно преди да я поставите в херметически затворен контейнер. При размразяване, добавете малко вода или бульон, за да възстановите консистенцията.

Повече за тази рецепта

Супа от моркови - вкусна, пикантна, богата на желязо и с ниско съдържание на мазнини. Готова е за по-малко от половин час.

Гладка и ароматна крем супа от моркови, сервирана в елегантна бяла чиния, гарнирана с пресен копър и капки сметана. Перфектен избор за топло предястие или лека вечеря, приготвена с естествени съставки и балансиран вкус.

Защо Mорковите са добри за супи?

Морковите добавят естествена сладост и богат вкус на супата. Те балансират вкуса на другите съставки и придават приятна мекота на ястието. Те са също така богати на витамини и минерали, особено витамин А, който е важен за зрението и имунната система. Морковената супа е една от най-красивите поради красивият оранжев цвят който морковите и дават.

С какво друго можем да комбинираме морковите?

Можете да добавите различни подправки като джинджифил, куркума или кориандър, за да придадете на супата допълнителен аромат. За по-богат вкус, може да включите и други зеленчуци като картофи, или сладък картоф. Освен това, можете да експериментирате с различни млечни продукти, като например кокосово мляко или сметана. Възможностите са безкрайни!

Бележки

Заменете млякото с кокосово мляко или растително мляко по ваш избор, за да направите супата без млечни продукти.

Можете да добавите малко нарязан пресен кориандър или магданоз за свежест, или да я сервирате с парче хрупкав хляб за по-засищащ ефект.

Надявам се да ви хареса тази рецепта толкова, колкото и на мен. Приятен апетит!

супа
леща
здравословно
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 400г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 7г
Въглехидрати 35г
Фибри 8г
Захари 10г
Протеин 10г
Лесна и здравословна супа с моркови и червена леща