Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Зеленчукова Супа

(0)
25
Кухня: Италиянска
Тази лесна зеленчукова супа е много вкусна и използва прости, ежедневни зеленчуци в пълния им потенциал. Използвайте всякакви пресни или замразени зеленчуци, които имате под ръка. Това е перфектното бяло платно за сезона на супите!
Вегетарянска
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
Порция зеленчукова супа в бяла порцеланова чиния на мраморна повърхност. В супата има моркови, картофи, грах, доматен бульон и подправки. До чинията има сребърна лъжица и малка купичка с нарязан магданоз и черен пипер.
Стъпки
01
Задушете
Загрейте олиото в голяма тенджера на средно-висока температура. Добавете лука, морковите и целината и задушете за 4 до 5 минути, докато омекнат. Добавете чесъна, италианските подправки, солта и пипера и задушете още 30 секунди.
02
Добавете зеленчуците
Добавете картофите, зелените бобчета, доматите, дафиновите листа и бульона. Разбъркайте и доведете до кипене, след това намалете температурата на ниско, покрийте и оставете да къкри за 20 минути, докато картофите станат меки.
03
Добавете граха
Добавете граха, разбъркайте и гответе още 5 до 7 минути.
04
Сервирайте
Изключете котлона и добавете лимоновия сок и магданоза. Налейте зеленчуковата супа в купи и сервирайте.
  • Продукти

Често задавани въпроси

Да, можете да използвате замразени зеленчуци. Те се добавят към супата по-късно в процеса на готвене, тъй като им трябва по-малко време за приготвяне в сравнение с пресните зеленчуци.

Можете да добавите леща, нахут или боб за повече растителен протеин. Ако предпочитате месо, добавете предварително сготвено пилешко или говеждо в края на готвенето.

Да, тази супа е чудесна за замразяване. Оставете я да изстине напълно, след което я съхранявайте в контейнер, безопасен за замразяване. Супата ще се запази във фризера до 3 месеца.

Повече за тази рецепта

Тази лесна зеленчукова супа е абсолютно моята любима супа! Подхранваща, сгряваща, свежа и лека, но едновременно много засищаща за вегетарианско ястие.Честно казано, никога не съм харесвала зеленчукова супа, докато не опитах този ваирант.

Порция зеленчукова супа в бяла порцеланова чиния на мраморна повърхност. В супата има моркови, картофи, грах, доматен бульон и подправки. До чинията има сребърна лъжица и малка купичка с нарязан магданоз и черен пипер.

Какво прави тази рецепта по-добра според мен?

  • Задушени зеленчуци с ароматни подправки и чесън: Задушаваме зеленчуците с италиански подправки и много чесън, преди да ги сварим в пикантен бульон.

  • Свеж вкус на лимон: Добавяме прясно изцеден лимонов сок и магданоз за освежаващ и завършващ вкус.

  • Персонализирайте я: Чудесен начин да използвате остатъчни зеленчуци! Добавете кейл, спанак, замразени зелени бобчета или други зеленчуци по ваш вкус.

В какъв ред се добавят зеленчуците в супата?

Винаги трябва да задушите зеленчуци като моркови, целина и лук първо. След това добавете останалите пресни зеленчуци с бульона. И ако използвате замразени зеленчуци, ще ги добавите по-късно в процеса, тъй като им трябва по-малко време за готвене.

Мога ли да добавя месо към тази зеленчукова супа?

Абсолютно! Можете да добавите пилешко или нарязани парчета говеждо, за да направите тази супа месна. Добавяйте само добре сготвено месо и то към края заедно със замразените зеленчуци. За растителен протеин, можете също така да добавите леща или нахут (които ще се готвят по-рано в бульона).

СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

  • Съхранение през седмицата: Оставете супата да достигне стайна температура, преди да я съхраните в хладилника в херметически контейнер. Ще се запази за 4 до 5 дни, което означава, че е чудесно ястие за цялата седмица.

  • Замразяване за по-късно: След като супата изстине, изсипете я в контейнер, безопасен за замразяване, или силиконова тава за предварително направени порции. Ще се запази до 3 месеца във фризера.

  • Затопляне: За да затоплите една порция, изсипете я в купа и я затоплете в микровълнова печка за 1 до 2 минути. Може също така да затоплите супата в тенджера на котлона.

супа
зеленчукова супа
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
8 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
120
Мазнини 4г
Въглехидрати 18г
Фибри 3г
Захари 5г
Протеин 3г