Често задавани въпроси
Класически избор са печурките, но можете да експериментирате и с други видове като горски гъби манатарки или шийтаке.
За гъбен бургиньон е подходящо червено вино с лека киселинност. Класически избор за e Пино ноар. Той предлага деликатни плодови аромати и лека киселинност, които се съчетават прекрасно с гъбите.
Ако не можете да намерите такова вино няма проблем, може да пробвате със всяко едно вино, резултатът ще е все така страхотен.
Ако желаете по-гъст сос, можете да добавите малко брашно или царевично нишесте, разтворено във вода. Друг вариант е да намалите соса на умерен огън, докато част от течността се изпари.
Гъбен бургиньон се сервира традиционно с картофено пюре или паста. Можете да добавите и пресни билки като магданоз или копър.