Често задавани въпроси
Лимоновият тарт може да издържи в хладилника до 3-4 дни, когато е съхраняван в плътно затворен съд, за да се предотврати контакт с влага и други миризми.
Да, лимоновият тарт може да се замрази. За целта е важно напълно да се охлади, след това трябва да се увие в няколко слоя стреч фолио и след това от алуминиево фолио. Може да се съхранява във фризер до 1 месец.
Вместо крем фреш може да се използва заквасена сметана или пълномаслено кисело мляко, при условие че имате предвид разликата в текстурата и вкуса.
За да предотвратите напукване на тестото, охладете го добре преди печене и използвайте тежести за пай по време на първоначалното печене, за да запазите формата му.
Вместо крем шантили може да сервирате с ванилов крем, сладолед ванилия или дори с малка порция плодов конфитюр, който допълнително ще подчертае свежестта на лимона.