Ирландското кафе е вкусен и уютен зимен коктейл. Това е прост микс от кафе, уиски, избран от вас подсладител и няколко лъжички пухкава бита сметана.

Съвети
- Използвайте прясно сварено кафе, за да получите най-добрия вкус и аромат.
- За топинг изберете лека бита сметана, така че да се разлива лесно и равномерно върху кафето.
- За по-лесно разнасяне на сметаната, използвайте лъжица, за да я разнесете бавно върху кафето.
Вариации
- Ако желаете безглутенова версия, изберете уиски, произведено от просо.
- За безмлечна опция, заменете обикновената бита сметана с кокосова бита сметана.
- Опитайте с други видове уиски, за да откриете любимия ви вкус в ирландското кафе.
Интересни факти за съставките
- Уискито е основната съставка, която придава специфичния вкус на ирландското кафе, както се подразбира той е традиционен ирландски продукт.
- Кафето, използвано в рецептата на ирландско кафе, трябва да бъде свежо, за да се запазят всички аромати, имайте предвид, че никога не трябва да се преварява.
- Историята на ирландското кафе започва през 1943 година, благодарение на ирландския главен готвач Джо Шеридан, който внася тази напитка в Северна Америка.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Ирландско кафе
Продукти
Инструкции
Ирландското кафе е създадено през 1943 г. от ирландския готвач Джо Шеридан на летището Фойнс, за да стопли пътниците през зимна буря.
Често задавани въпроси
Можете да използвате всякакъв вид кафе според вкусовите ви предпочитания, но за по-интензивен вкус е препоръчително да използвате силно или средно силно печено кафе.
Вместо захар можете да използвате кленов сироп, стевия или друг подсладител по ваш избор, включително кето опции.
Обикновено доброто съотношение е около 180 мл кафе, 45 мл ирландско уиски и 1 чаена лъжичка подсладител, с достатъчно сметана, за да допълни чашата.
Сервирайте напитката в традиционна чаша за ирландско кафе или в модерна стъклена чаша.
Остави коментар