Лимоновият крем е великолепен начин да добавите свежест към вашите десерти. Той е идеален за използване като пълнеж за торти, сладки, макарони или просто като добавка върху бисквити.

Съвети
- Подгответе всички съставки предварително и ги измерете точно, за да улесните процеса на приготвяне.
- Използвайте фино ренде или ръчен слайсър за настъргване на лимоновата кора, за да получите най-добрия аромат и вкус.
- Не използвайте бялата част на лимоновите кори, тъй като тя има горчив вкус.
- Постоянно разбърквайте сместа, за да предотвратите образуването на малки парченца бъркана яйце.
- Тест за правилната консистенция: сложете половин чаена лъжичка от крема на студената чиния. Трябва да се сгъсти до консистенция между крем и пудинг за около минута.
Вариации
- Добавете малко от пресния сок на лайм за по-екзотичен вкус.
- Вместо лимонов сок, използвайте портокалов или грейпфрутов сок за различни аромати.
- Комбинирайте лимоновия крем с малиново пюре за свеж и плодов вкус.
- За допълнителен вкус, добавете ванилов екстракт или джинджифил в сместа.
Интересни факти за съставките
- Лимоните съдържат високи нива на витамин C, който е известен с антиоксидантните си свойства и способността си да укрепва имунната система.
- Лимоните произхождат от региона на Южна или Югоизточна Азия и се използват в кулинарията от хиляди години.
- Маслото добавя кремообразност и богатство на текстурата на крема, и е важен източник на витамин A и мазнини, полезни за здравето.
- Заради високото си съдържание на киселини, лимоновият крем има дълъг срок на годност, особено когато е правилно съхранен.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Лимонов крем
Продукти
Инструкции
В термоустойчива купа или на водна баня разбийте яйцата и жълтъка.
Добавете захарта и маслото (нарязано на малки парчета) заедно с лимоновия сок и кората.
Разбърквайте, докато захарта и маслото се разтопят напълно. Вземете лъжица и разбърквайте постоянно, докато сместа започне да се сгъстява, за около 10 минути.
Междувременно стерилизирайте бурканите.
Кремът трябва да бъде достатъчно гъст, за да покрие гърба на лъжица. Ако не сте сигурни, направете тест на студена чиния.
Напълнете стерилизираните буркани с крема, оставяйки малко пространство. Затворете капачетата.
Лимоновият крем произхожда от Англия като традиционен пълнеж за торти и сладкиши, като често се използва и в различни десерти като тарталети и пудинги.
Често задавани въпроси
Лимоновият крем не е изцяло готов за консумация докато е топъл, тъй като трябва да се охлади, за да достигне желаната плътност и текстура, подобно на други кремове или пудинг.
Лимоновият крем може да се съхранява в хладилник до 1 седмица.
Лимоновият крем може да се използва за пълнеж на торти, тарталети, кексове, палачинки или да се намаже върху тост.
Лимоновият крем е прекрасна слънчева добавка към всеки десерт. Съхранявайте правилно за дълготрайна употреба.
Остави коментар