Apetit
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Бъркани яйца с бекон

Кухня: Интернационална
Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.
Стъпки
01
Запържете бекона
Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.
02
Извадете
Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.
03
Отцедете
Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.
04
Разбийте
В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.
05
Добавете масло
Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.
06
Гответе
Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.
07
Добавете
Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.
08
Гарнирайте
Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.
  • Продукти

Често задавани въпроси

Можете да замените пармезана с кашкавал или друг тип твърдо сирене като чедър или грюйер, което също ще добави плътност и аромат на ястието.

Може да използвате по-малко количество бекон и да замените маслото с по-леки алтернативи като нискомаслена извара.

Подходящи гарнитури могат да бъдат препечени филийки, авокадо или свежи зеленчуци като домати или краставици, които да балансират аромата на ястието.

Не се препоръчва, тъй като е по-трудно да се контролира температурата и текстурата на яйцата в микровълнова, което може да доведе до неравномерно сготвени или преварени яйца.

Повече за тази рецепта

Бърканите яйца с бекон са универсална рецепта - проста за ежедневна закуска, но и специална за сервиране на гости на брънч.

Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.

Съвети

  • Използвайте незалепващ тиган, за да предотвратите залепване на яйцата.
  • Ако приготвяте голяма порция, увеличете времето за готвене, но следете внимателно, за да не прегорят яйцата.
  • Бъркайте яйцата с топлоустойчива силиконова шпатула, за да запазите повърхността на тигана невредима.
  • След като добавите сирене и бекон, продължете да готвите, докато яйцата станат готови.

Вариации

  • Добавете зеленчуци, като спанак или чушки за по-богат вкус.
  • Вместо пармезан, използвайте кашкавал, чедър или друго сирене по ваш избор.
  • Можете да замените бекона с шунка или колбас по желание.
  • За по-пикантен вкус, добавете малко червен пипер или лют сос.

Интересни факти за съставките

  • Яйцата са отличен източник на протеини и съдържат витамини като B12 и D.
  • Беконът придава богат, пушен вкус и хрупкава текстура на ястието, като същевременно е източник на мазнини.
  • Пармезанът добавя вкусов интензитет със своя солен и орехов вкус.
  • Чесънът е богат на антиоксиданти и може да подсили имунната система.

Поднесете и се насладете на това вкусно ястие с прекрасен аромат.

бъркани яйца
бекон
закуска
брънч
рецепта
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 150г
Ст-ти за една порция
Калории
420
Мазнини 32г
Въглехидрати 2г
Фибри 0г
Захари 1г
Протеин 28г