Тази опростена версия на индийската класика съчетава пилешко, доматен сос и цяла плеяда ароматни подправки, приготвени в един единствен тиган. Резултатът е вкусно ястие, равностойно на това в ресторантите, но много по-лесно за приготвяне. Сервирайте го с ориз и малко кориандър, за да балансирате пикантността, и вечерята е готова!
Кухня: Интернационална
Това Лесно Пилешко Масло е идеално за вечери през седмицата, когато времето е ограничено.
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО

Стъпки
01
Мариновайте пилешкото
Мариновайте пилешкото със сол, пипер, чили на прах и куркума.
02
Запържете пилешкото
Запържете пилешкото в масло, след това го извадете от тенджерата.
03
Запържете подправките
В същата тенджера запържете лука, подправките и ароматите докато омекнат.
04
Добавете доматите
Добавете доматения сос и оставете да къкри.
05
Добавете вода и сметана
Добавете водата и сметаната и оставете отново да къкри.
06
Гарнирайте
Добавете с масло, добавете още подправки ако има нужда и сервирайте върху ориз с кориандър.
- Продукти
Повече за тази рецепта
Съвети
- За по-гъст сос намалете водата.
- Регулирайте пикантността според вашия вкус. ️
- Мариновайте пилешкото за максимален аромат.
- Опитайте да използвате пилешки бутчета за по-вкусно ястие.
- Бъдете креативни с допълнителни съставки като кокосова сметана, кисело мляко и зеленчуци.
лесно
пилешко
индийско
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Може да харесаш
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
450
Мазнини 25г
Въглехидрати 10г
Фибри 2г
Захари 5г
Протеин 45г