Apetit
A person in a spa-like setting, wearing sunglasses, a facial mask, and a towel wrapped around their head. They are sipping a green smoothie through a straw and wearing a white robe. The background shows a ceiling with exposed beams and a large fan.
Малина Георгиева

Супа от печени кестени

Кухня: Интернационална
Лесна рецепта за супа от печени кестени, подходяща за вегетарианци и вегани.
Веган
Вегетарянска
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
Кремообразна Супа от печени кестени в керамична купа, украсена с пюре от картофи, нарязани магданоз и благи подправки, сервирана върху бял мраморен плот.
Стъпки
01
Запържете
В голяма тенджера за около 8 до 10 минути запържете моркова, целината и лука във веган маргарина или олиото докато омекнат.
02
Добавете
Добавете зеленчуковия бульон и разбъркайте добре.
03
Гответе
Добавете магданоза, карамфила, дафиновите листа и кестените. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, около 30 минути.
04
Отстранете
Отстранете от огъня и извадете дафиновите листа.
05
Пасирайте
Пасирайте супата в блендер до желаната консистенция.
06
Върнете
Върнете супата в тенджерата на среден слаб огън, разбъркайте соевото мляко и оставете да се стопли.
07
Овкусете
Овкусете със сол и пипер преди сервиране.
08
Сервирайте
Сервирайте и се наслаждавайте!
  • Продукти

Често задавани въпроси

Вместо соево мляко, можете да използвате бадемово, овесено или оризово мляко.

Обикновено кестените се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса Целзий около 25-30 минути, докато кората се напука и вътрешността омекне.

Остатъците от супата могат да се съхраняват в херметически затворен съд в хладилника и обикновено остават свежи за 3-4 дни.

За по-гладка консистенция, можете да прекарате супата през цедка след като е била пасирана, за да премахнете останали по-едри частици.

Повече за тази рецепта

Търсите перфектната рецепта за супа от печени кестени? Тази проста веганска супа е идеална за есенни или зимни вечери.

Кремообразна Супа от печени кестени в керамична купа, украсена с пюре от картофи, нарязани магданоз и благи подправки, сервирана върху бял мраморен плот.

Съвети

  • Пасирайте супата на партиди, за да не претоварите блендера.
  • Вместо соево мляко можете да използвате и друго растително мляко по избор, като овесено или бадемово.

Вариации

  • За по-пикантен вкус добавете щипка червен пипер или индийско орехче към супата.
  • За по-кремообразна текстура заменете част от соевото мляко с кокосово.
  • Добавете малко свеж спанак или рукола в супата преди пюриране за допълнителна зелена свежест.
  • Вмъкнете печени тиквени семки или кедрови ядки като гарнитура за по-богат вкус.

Интересни факти за съставките

  • Кестените са богати на витамин C, което е рядкост сред ядките.
  • Много млека без лактоза, като соево, бадемово или овесено, са добър източник на калций и витамини от групата B.
  • Морковите съдържат бета-каротин, който организмът преобразува във витамин A, важен за здравето на очите.

Тази веган супа от печени кестени е идеална за студените вечери, поднесена с прясно изпечен хляб.

веган
вегетарианска
супа
кестени
печени
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
5 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
150
Мазнини 5г
Въглехидрати 25г
Фибри 4г
Захари 5г
Протеин 3г