Как да препечете хляб във фурната?

1. Как да препечете хляб във фурна?

Същият уред, който пече вашия хляб, може също така да го препече до съвършенство. И тъй като можете да използвате и двата рафта на фурната с този метод, можете да направите тост за цяла група относително бързо — и всяка филия ще бъде готова за консумация по едно и също време.

Най-добре е хляба да е на стайна температура. Ако препичате хляб директно от фризера, може да се наложи да добавите още минута две към времето за готвене.

За да направите тост във фурната, загрейте фурната до 180°C. Подредете толкова филии хляб, колкото ви трябват в един слой върху тавичка. Печете филиите около 10 минути, обрърнете ги на петата минута.

2. Как да препечете хляб на котлона?

Може би не искате да включвате фурната за една или две филии тост — това е разбираемо. Правенето на тост в тиган или скара на котлона е чудесна опция за по-малки количества.

За да направите тост на котлона, загрейте тиган на средна до средно висока температура (можете да използвате незалепващ, чугунен или неръждаем стоманен тиган, тъй като повечето незалепващи тигани са направени от лек алуминий, може да предпочетете средна температура). Добавете малко масло или зехтин, след което добавете вашия хляб. Гответе няколко минути, докато първата страна стане хрупкава и златистокафява (или както ви харесва вашият тост). Обръщайте и препечете другата страна, след което сервирайте.

3. Как да спасите прегорен тост?

Предимството на тостера пред печката и тигана? Вашият тост изскача, когато е готов — и докато настройките са правилни, не трябва да се тревожите за прегорен или препечен тост.

Тези алтернативни методи — фурна, грил и котлон — предлагат някои полезни предимства, но оставят малко повече място за човешка грешка. Какво да направите, ако вашият опит за препичане на хляб без тостер се провали?

В зависимост от степента на прегаряне на хляба, може да успеете просто да остържете черните части, разкривайки хрупкав, златистокафяв тост отдолу. Можете да направите това, като остържете с остър нож прегорената част на хляба — просто го направете над мивката или кошчето, за да не разпръснете прегорени трохи навсякъде.

Друг метод за спасяване на прегорен тост е използването на ренде, за да премахнете черния слой, разкривайки вкусния тост отдолу. Започнете с грубата страна, нежно търкайки прегорената част на тоста срещу рендето, след това преминете към по-фината страна и търкайте отново, докато черният хляб бъде премахнат.

Ако тостът е твърде прегорен, спасете го колкото можете, след това го оставете да стане стар и го превърнете в крутони.

Може да сте изпадали в ситуация, когато вашият тостер е решил да спре да работи. Не се тревожете! Можете да препечете хляб без тостер — във фурна, под грила, на котлона или дори в еър фрайър.

Как да препечете хляб във фурната?

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин