Разваля ли се медът?

1. Разваля ли се медът?

Медът не се разваля. Всъщност, той е признат за единствената храна, която не се разваля. С течение на времето обаче, медът ще кристализира (става гъст и мътен). Ако това се случи, просто махнете капачката на буркана, поставете го в съд с вода и го загрейте на ниска температура, докато медът се върне към първоначалната си консистенция. Ако медът е в пластмасов контейнер, първо го прехвърлете в друг съд.

2. Други начини за загряване на меда

Можете също така да загреете меда в микровълновата. Гответе го за 30 секунди, разбъркайте и го загрейте отново, докато захарта се разтвори обратно в меда. Този метод обаче вероятно ще убие всички полезни ензими и специални свойства, които се намират в суровия мед. Затова е препоръчително да използвате този метод само за пастьоризиран мед, тъй като тези специални качества вече липсват в него.

3. Може ли да се съхранява мед в хладилника?

За да предотвратите преждевременно кристализиране на меда, съхранявайте го на стайна температура. Съхранението на мед в хладилник ще го накара да кристализира бързо и не е необходимо, тъй като медът не се разваля. Разбира се, ако предпочитате кристализиран мед, който може да бъде дъвчаща сладка закуска, хладилникът е подходящото място. Само имайте предвид, че ако е в бутилка с форма на мечка или друг контейнер, ще бъде трудно да извадите кристализирания мед. Разнесете го на плоска повърхност, за да имате дълга лента кристализиран мед, която може да се нареже на хапки.

4. Заместители на меда

Ако някога останете без мед, можете да използвате редица заместители, докато стигнете до магазина за нов буркан. Всъщност, има над 70 съставки, които могат да заменят меда, от бадемов и ванилов екстракт до бахар и дори бира.

Медът е едно от най-древните и природни сладости, които човечеството познава. Често задаван въпрос е дали медът може да се развали. Отговорът е доста интересен. Медът е известен със своите антимикробни свойства и способността си да се съхранява за дълги периоди от време без да губи своите качества. Древните египтяни дори са използвали мед за консервиране на храна и при лечение на рани.

Разваля ли се медът?

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин