Хумусът от чери домати е вкусно и много лесно за приготвяне предястие. Това е лятна вариация на класическия хумус, по-свежа и цветна!
Рецептата е идеална за тези, които обичат да експериментират в кухнята, комбинирайки вкусове и съставки от различни кулинарни традиции.
Нахутът, богат на протеини и фибри, е основата на кремообразното ястие. Чери доматите, със своя кисел вкус, се комбинират перфектно с тахана, който има плътна текстура и сладък вкус.
Хумусът от чери домати е отличен дип за сурови зеленчуци като моркови, целина, чушки и краставици, но е идеален и като сос за фалафел, кебап или други специалитети от Близкия изток. Можете също да го използвате за пълнеж на сандвичи, пидии и тортии, добавяйки нотка вкус и кремообразност на вашите сандвичи.
За тези, които следват вегетарианска или веганска диета, хумусът от чери домати е отличен избор, защото предлага вкусна и хранителна алтернатива на ястията с месо и риба!
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Хумус от чери домати
Продукти
Инструкции
Първо измийте добре доматите. В тиган налейте малко зехтин и добавете скилидките чесън и доматите. Подправете със сол и захар. Гответе за 5-6 минути, след което отстранете чесъна и оставете настрана няколко домата за финална декорация.
В блендер сложете сварения нахут, доматите и тахана. Подправете със сол и пипер. Добавете зехтина и сусама. Накрая добавете сухия риган и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен крем.
Прехвърлете хумуса от чери домати в купа.
Гарнирайте с малко зехтин, сусам и няколко цели домата.
Знаете ли, че хумусът е едно от най-старите ястия в света? Смята се, че първите рецепти за хумус датират отпреди повече от 700 години и са възникнали в Близкия изток.
Хумусът от чери домати може да се съхранява в хладилник за 3-4 дни в херметически затворен съд, покрит със слой зехтин.
Ако нямате тахан, можете да добавите повече сусам.
Остави коментар