Тостовете могат да имат много форми и в този случай и много слоеве... тези на клуб сандвича (или ClubHouse sandwich), кралят на многослойните сандвичи, който днес ще ви покажа как да приготвите у дома!
Хляб, майонеза, салата, кашкавал, домати и хрупкав бекон: нищо не е оставено на случайността в състава, за да се срещнат всички съставки слой след слой, в перфектен ред, който да подчертае най-добре вкусовете им.
Перфектен като бърза и лесна вечеря, този богат сандвич може да бъде персонализиран по ваш вкус и съобразен с различни поводи... дали за пикник, закуска или бърза вечеря с остатъчни продукти, винаги има клуб сандвич който да пасне на вас!
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Клуб Сандвич
Продукти
Инструкции
За да приготвите клуб сандвич, започнете като намажете 6-те филии хляб с размекнатото масло (или зехтин), като използвате четка за равномерно разпределение. След това ги запечете за кратко в тиган (по около две минути от всяка страна) и оставете настрана. В същия тиган запечете филийките бекон за около 3 минути от всяка страна. След като се запекат добре, ги оставете да се охладят върху кухненска хартия. След като са готови, ги оставете да изстинат.
Измийте и нарежете доматите на тънки филии, след това измийте и подсушете листата от салатата. Имате всички съставки, за да съставите клуб сандвича: поставете 6-те филии хляб на дъска и намажете едната страна на всяка с майонеза. Поставете лист от салатата върху една филия хляб, така че да е в контакт с майонезата. Добавете две филии кашкавал, две филии домат и една филия бекон, разделена на две.
Затворете с друга филия хляб (страната с майонезата трябва да е в контакт с филиите бекон). Намажете горната страна на хляба с още майонеза. Повторете, като добавите лист салата, доматите и бекона. Поставете последната филия хляб отгоре, отново с майонезата в контакт със съставките. Направете същото, за да приготвите втория клуб сандвич.
Забийте клечка за зъби в четирите ъгъла на сандвича. Нарежете по диагонал, за да получите две половини на клуб сандвича и сервирайте с пържени картофи и сосове по желание.
Знаете ли, че клуб сандвичът, известен още като ClubHouse сандвич, първоначално е създаден в клубове за игра на карти в Ню Йорк в края на 19-ти век? Този сандвич бързо става популярен поради своята лесна и вкусна комбинация от съставки.
Съхранявайте клуб сандвича в хладилник, покрит със стреч фолио за един ден. Не се препоръчва замразяване.
Можете да добавите черни маслини или кисели краставички, като ги забодете с клечка за зъби за сервиране на клуб сандвича.
Можете да обогатите сандвича с варено яйце или полутвърдо сварено яйце на последния слой след бекона. За още по-домашен вкус, пригответе домашна майонеза или използвайте горчица вместо майонеза.
Остави коментар