Тази рецепта за салата Цезар е фантастична гарнитура за празнична вечеря, но напоследък я обичам дори като самостоятелно ястие. Тя е перфектна, свежа, но същевременно засищаща.

Ако се питате колко калории има в салатата цезар - малко(~44 кал на порция), така че не се притеснявайте да я комбинирате с други ястия.
Това е оригинална рецепта за салата Цезар с опция за малко повече хранителност чрез добавяне на нахут. Ако държите на класиката просто не го добавяйте.
Основните съставки за Цезар Салата
Маруля: В тази рецепта използвам накъсана салата Романа за класическа салата Цезар. Можете да използвате и листа от маруля от различен вид или също така салата айсберг.
Пармезан: Най-добре е ако използвайте пресен блок пармезан вместо пакетиран. Нещо което аз много обичам да слагам във всяка салата честно казано, са "Листа от пармезан", може да ги намерите във всеки супермаркет. Освен че не са толкова скъпи като блок пармезан, те са и много лесни за използване, само ги поръсвате върху салата и сте готови.
Сос Цезар: Този домашен сос си заслужава допълнителните 5 минути, необходими за приготвянето му.

Цезар дресинг
Моята версия е много лесна и също толкова добра както традиционната. В малка купа смесете гръцки йогурт, зехтин, лимонов сок, ситно нарязан чесън, горчица и черен пипер. Ще получите кремообразна, богата смес, която е също толкова пикантна и вкусна като класическата версия.
Още няколко лесни и красиви салати
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Красива Домашна Салата Цезар
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната на 180°C и постелете тава с хартия за печене. Поставете кубчетата хляб върху тавата за печене, поръсете ги със зехтин и сол и печете 10 минути, докато станат златисти.
Сложете марулята в купа. Поръсете с половината дресинг, добавете репичките, крутоните(нахута по желание) и полейте с останалия дресинг. Отгоре сложете пекорино, див лук и кедрови ядки. Овкусете със сол и пипер на вкус.
Салатата Цезар, въпреки италианското си име, всъщност е създадена в Мексико от италианско-американския готвач Цезар Кардини през 1920-те години.
Често задавани въпроси
За да си направите крутони, нарежете бял хляб на кубчета и ги запечете във фурната с малко зехтин и подправки като чесън и розмарин.
Основните съставки на салата Цезар са салата Романа(може да се замени от айсберг), крутони, пармезан и сос Цезар.
Да, можете да експериментирате с различни съставки. Някои хора добавят пилешко или друг вид месо, други предпочитат повече сирене или зеленчуци. Основното е да запазите класическия вкус на салатата.
Бележки
За да направите тази рецепта веган, пропуснете сиренето и заменете Цезар дресинга с този веган дресинг:
1 скилидка чесън 2 супени лъжици пресен лимонов сок 2 ч.л. лъжички горчица 2 ч.л. каперси, отцедени ½ ч.ч вода Прясно смлян черен пипер
В блендер с висока скорост поставете кашуто, чесъна, лимоновия сок, горчицата, каперсите, водата и няколко завъртания черен пипер.
Блендирайте до кремообразна смес.
Съвети за сервиране на Цезар салата
Със своя богат дресинг, тази рецепта за Цезар салата лесно може да бъде самостоятелно ястие. Въпреки това, тя също е прекрасна гарнитура. Сервирайте я с любимия си протеин или я съчетайте с някои от тези вегетариански основни ястия:
Независимо дали я носите на събиране или я опаковате за обяд, тази рецепта за Цезар салата е чудесна за приготвяне предварително. Препечете крутоните, смесете дресинга и пригответе зеленчуците предварително. След това съхранявайте компонентите отделно, докато не сте готови да ядете. Ако я приготвяте предварително, печете нахута в последния момент или го пропуснете и добавете няколко допълнителни крутончета вместо него. Нахутът е най-вкусен, когато е прясно изпечен!
Остави коментар