Медено-горчичен дресинг

img
От Елена Талин
4.01.2025 г.
5 мин

Комбинацията от мед и горчица е истинска класика, която съчетава киселата и сладка нотка в уникална хармония, радваща небцето. Нашата лесна рецепта предлага здравословна версия на този популярен дресинг, без да компрометира вкуса.

Ниско-калоричен медено-горчичен дресинг

Съвети

  • Използвайте предпочитан вид горчица за различен аромат, например жълта или кафява горчица.
  • За по-интензивен вкус на мед, добавете лъжичка повече мед в дресинга.
  • Охладете дресинга поне 15 минути преди сервиране, за да се смесят добре вкусовете.
  • За по-лесно смесване на съставките, използвайте малка бъркалка или вилица.
  • Съхранявайте дресинга в плътно затворен контейнер в хладилник и го използвайте в рамките на 3-5 дни.

Вариации

  • Добавете малко лимонов сок за по-свеж и цитрусов аромат.
  • За пикантност, добавете щипка кайенски пипер или малко настърган чесън.
  • Използвайте нискомаслено кисело мляко вместо майонеза за още по-нискокалорична версия.
  • Смесете с малко оцет за по-остър вкус.
  • За веган вариант, използвайте веганска майонеза.

Интересни факти за съставките

  • Горчицата е една от най-старите подправки, използвани в света и се получава от семената на горчичното растение, , което принадлежи към семейство Brassicaceae.
  • Медът е естествен подсладител с антибактериални свойства и издържа без да се разваля за дълъг период от време.
  • Майонезата, макар и често наричана сос, всъщност представлява емулсия на олио и яйчен жълтък, което може да бъде изключително нискокалорично, когато се използва нискомаслена версия.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Ниско-калоричен медено-горчичен дресинг
(1)

Медено-горчичен дресинг

Лесна рецепта за ниско-калоричен медено-горчичен дресинг, само с три съставки.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 5 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
4

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Смесете дижонската горчица, майонезата и меда в малка купичка.

Стъпка 2

Разбъркайте добре и охладете, докато сте готови за сервиране.

Медено-горчичната комбинация е известна още от времето на древните римляни, които я използвали в различни ястия.

Често задавани въпроси

1. Може ли да използвам друг вид горчица вместо дижонска за тази рецепта?

Да, може да замените дижонската горчица с всякакъв друга вид горчица, но това може да промени вкуса и текстурата на дресинга.

2. С какво мога да заменя меда в рецептата, ако съм на диета без захар?

Можете да заместите меда с нискокалоричен подсладител като сироп от агаве или стевия, макар че това ще промени леко вкуса на дресинга.

3. Колко дълго мога да съхранявам този дресинг?

Този нискокалоричен дресинг трябва да бъде съхраняван в хладилника и може да остане свеж за около 1 седмица в плътно затворен съд.

4. Може ли да се направи веган версия на дресинга?

Да, дресингът може да бъде направен веган, като замените обикновената майонеза с нискомаслена веган майонеза.

5. Какви са алтернативите за тези, които са алергични към яйца?

За хора с алергия към яйца може да се използва нискомаслена веган майонеза, която не съдържа яйца, за приготвянето на дресинга.

Този ниско-калоричен медено-горчичен дресинг е идеалният начин да добавите невероятен вкус към вашите ястия, без допълнителни калориите. Бърз и лесен за приготвяне, той ще придаде свежест и аромат на всяка салата, месо или дори на любимите ви зеленчуци.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Може да харесаш

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин