Пилешка супа

img
От Малина Георгиева
7.01.2025 г.
30 мин

Най-вкусната пилешка супа не се нуждае от много - само варено пиле, зимни зеленчуци и пресни билки, приготвени в ароматен пилешки бульон.

Пилешка супа

Съвети

  • Използвайте пресни билки: При липса на пресни билки добавете сушени в по-малки количества.
  • Накъсване на пилешкото: За по-лесно накъсване на пилешкото, използвайте миксер с накрайник за тесто.
  • Избор на бульон: Изберете висококачествен пилешки бульон, за да подобрите вкуса на супата.
  • Замяна на съставки: Ако не харесвате пащърнак, може да го замените с ряпа или картофи, като имате предвид, че картофите се готвят по-дълго.
  • Съхранение на супата: Оставете супата да се охлади преди да я съхраните в хладилника, за да се запази свежа до 5 дни.

Вариации

  • Повече еленчуци: За повече вкус добавете грах, тиквички или зеле.
  • По-пикантна: Подправете супата с джинджифил или куркума за пикантен и земен вкус.
  • Добавка на паста: Макар рецептата да не включва паста, можете да добавите фиде, за да придадете повече текстура.

Интересни факти за съставките

  • Пащърнакът: Това кореноплодно растение е богато на витамин C и K и съдържа значително количество фибри.
  • Лук: Лукът има антибактериални свойства и е отличен източник на витамин B6 и витамин C.
  • Мащерка: Тази билка не само подобрява вкуса на ястията, но и съдържа антиоксиданти и витамини като A и C.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Пилешка супа
(1)

Пилешка супа

Хранителна пилешка супа с варени пилешки гърди, моркови и пресни билки.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
3

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте зехтина в голям съд на средна температура. Добавете морковите, пащърнака, целината, праза и лука. Гответе 4-5 минути.

Стъпка 2

Добавете чесъна, солта и черния пипер и смесете за още една минута.

Стъпка 3

Добавете мащерката, дафиновия лист, пилето и бульона в съда. Доведете до кипене, след това намалете температурата на минимум и покрийте. Гответе 15 минути.

Стъпка 4

Сложете пилето на дъска и го разделете с две вилици. Върнете го в съда и оставете да ври още 1-2 минути.

Стъпка 5

Извадете стъблата мащерка и дафиновия лист. Добавете магданоза и поръсете с допълнително прясно смлян черен пипер преди сервиране.

Мащерката добавя уникален вкус на супата, който я прави неповторима. Пащърнакът е отличен заместител на паста, добавяйки сладък вкус и наситеност.

Често задавани въпроси

1. С какво мога да заменя пилешките гърди?

Можете да замените пилешките гърди с пилешки бутчета, които също ще придадат чудесен вкус на супата.

2. Как да направя супата по-гъста?

Можете да добавите картофи или да сварите някои от зеленчуците малко по-дълго, за да се разпаднат и сгъстят супата.

3. Как да направя супата по-пикантна?

Можете да добавите малко люти чушки или нарязани на парченца джинджифил, за да придадете на супата пикантен акцент.

4. Мога ли да използвам зеленчуков бульон вместо пилешки?

Да, можете да използвате зеленчуков бульон вместо пилешки, особено ако искате да придадете на супата по-лек вкус.

Надявам се, че тази рецепта за пилешка супа ще стане вашето ново любимо ястие за студените дни.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин