Тази рецепта е едновременно кремообразна, засищаща и много лесна за приготвяне. Идеална за студените дни или когато ви се хапва нещо уютно и домашно.

Съвети
- За фина супа, използвайте ръчен пасатор директно в тенджерата.
- Ако желаете супата да бъде по-лека, заменете част от сметаната с мляко или предпочитан вид растителна сметана.
- Опитайте внимателно супата при добавянето на сол, тъй като сиренето чедър и пилешкият бульон вече съдържат сол.
- Не забравяйте да добавите черен пипер или чили за допълнителен аромат при сервиране.
Вариации
- За вегетарианска версия, заменете пилешкия бульон със зеленчуков.
- Можете да добавите сварено пилешко за по-богата супа, като го нарежете на малки парчета и добавите преди сервиране.
- Добавете малко свежи подправки като мащерка или розмарин за допълнителен аромат.
- За да направите супата пикантна, увеличете количеството черен пипер или добавете малко нарязана люта чушка.
Интересни факти за съставките
- Картофите са отличен източник на витамин C и калий, което ги прави съществена част от балансираната диета.
- Карфиолът е богат на витамини C и K и има антиоксидантни свойства.
- Сиренето Чедър, освен вкусно, съдържа калций и важни витамини като B12.
- Индийското орехче се използва често в ястията с кремообразна текстура, тъй като допълва и усилва вкуса на млечните съставки.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Супа от карфиол и картофи с чедър
Продукти
Инструкции
В голям тиган загрейте масло на среден огън.
Добавете лука, накълцаната целина, карфиола, картофите и чесъна.
Гответе около 8 до 10 минути, като разбърквате често.
Добавете 4 до 5 ч.ч. пилешки бульон, или толкова, че да покрие зеленчуците.
Покрийте, намалете огъня до нисък и оставете да ври 25 до 35 минути докато зеленчуците омекнат.
Пасирайте супата докато не стане гладка.
Върнете супата на котлона, за да се загрее, добавяйки още пилешки бульон при желание за по-рядка супа.
Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
Гарнирайте супата с няколко капки зехтин екстра върджин или зехтин, овкусен с чили или чесън. Ще бъде също вкусна с ароматни крутони, свежо нарязан зелен лук, малко нарязан бекон, или с лъжица заквасена сметана или пюре от печени червени чушки.
Чедърът, използван в тази супа, е твърдо сирене, произхождащо от Чедър в Англия и е най-популярният вид сирене в Обединеното кралство.
Често задавани въпроси
Супата може да се съхранява в хладилник в запечатан контейнер за около 3 до 4 дни.
Да, супата може да се замрази до три месеца. След размразяване отново загрейте супата на котлона, като добавите малко повече бульон, ако е необходимо.
Можете да добавите повече кайенски пипер или друг вид лют червен пипер, за да увеличите пикантността на супата.
Идеи за сервиране
С крутони: Добавете хрупкави крутони, запечени с малко чесън и подправки. С настърган чедър: Поръсете още малко настърган чедър отгоре за по-интензивен вкус. С пресни билки: Украсете супата с пресен магданоз, копър или див лук, за да добавите свежест и аромат. С бекон: Натрошен хрупкав бекон ще добави солена нотка и приятна текстура към супата. С препечен хляб: Сервирайте супата с филия топъл, препечен хляб или чеснова питка за засищащо ястие. С пикантен акцент: Добавете щипка червен пипер, лют сос или малко сушени чушки, ако обичате пикантни ястия.
Остави коментар