Home - 5 съставки - Салата с печен карфиол - само с 5 съставки
Салата с печен карфиол - само с 5 съставки

Семпла и здравословна салата с печен карфиол само с 5 съставки.
Защо Карфиолът е толкова популярен във вегетарянската кухня?
Карфиолът е популярен във вегетарианската кухня заради своя здравословен профил, богат на витамини и антиоксиданти, ниско съдържание на калории и изключителна гъвкавост в приготвянето. Неговият неутрален вкус и добра текстура го правят идеален за разнообразни ястия, заменяйки съставки като картофи и ориз, което добавя разнообразие към вегетарианските рецепти.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Салата с печен карфиол - само с 5 съставки
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната на 200°C.
Постелете тава за печене с хартия за печене. Наредете розичките карфиол върху хартията и ги напръскайте със спрей от зехтин или ги намажете с четка. Овкусете със сол и пипер. Печете за 25 минути, като ги обръщате периодично, или докато станат златисто кафяви и крехки. Поръсете върху тях стафидите и печете за още 5 минути, или докато стафидите бухнат. Оставете настрана за 5 минути, за да се охладят леко.
Междувременно, в малка купа комбинирайте киселото мляко и тахана. Овкусете със сол и пипер.
Разпределете сместа с кисело мляко равномерно върху дъното на сервиращо блюдо. Отгоре сложете сместа с карфиол и украсете с мента. Сервирайте веднага и се насладете на тази проста и вкусна салата с печен карфиол!
Печенето на карфиола подчертава неговата естествена сладост и добавя приятен орехов вкус, което прави тази салата едновременно хранителна и вкусна.
Често задавани въпроси
Изберете карфиол с бял цвят и компактна глава. Трябва да е свеж и тежък за размера си.
За да постигнете хрупкав карфиол, е важно да го подсушите добре преди печене. Можете да го подсушите с кухненска хартия. Също така, печете го на висока температура но не прекалявайте с времето за печене.
Ако искате да добавите малко разнообразие към тази рецепта, можете да експериментирате с различни ядки като орехи или бадеми за допълнителен хрупкав елемент.
Замяната на ментата с други пресни билки като кориандър или магданоз също може да придаде различен и интересен вкус.
Остави коментар