Бързи пролетни ньоки - само с 5 съставки

img
От Елена Талин
27.01.2025 г.
15 мин

Пролетта е сезон на свежест и тази рецепта улавя всичко, което обичаме в пролетните ястия – свежи аспержи, сладки грахчета и кремообразен сос песто, който допълва всичко идеално. Освен това, са необходими само пет съставки и 15 минути, за да приготвите тази вкусотия. Няма нищо по-добро от това да седнеш на масата след дълъг ден и да се насладиш на нещо толкова вкусно и задоволително, приготвено без усилие.

Ньоките са една от най-старите и обичани италиански пасти. Знаете ли, че думата "ньоки" идва от италианската дума "nocchio", която означава "възел"? Традиционно ньоките са оформени на малки възли, които придават на ястието уникален вид и текстура. В тази рецепта, те са съчетани с аспержи и грахчета, които придават свежест и хрупкавост. А кремообразният сос песто е истински финал на тази симфония от вкусове.

Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Изискано ястие, съчетаващо нежни гночки и свеж зелен фасул. Подправени със зехтин, чесън и пресни билки, гночките са завършени с настърган пармезан за кремообразен и леко солен вкус

Бързи пролетни ньоки - само с 5 съставки

Това ястие е идеално за забързаните вечери през седмицата!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
0

Продукти

500g
2 връзки
300g
300ml
130g

Инструкции

Стъпка 1

В голяма тенджера кипнете водата на силен огън. Добавете ньоки-те, аспержите и грахчетата. Гответе за 2-3 минути, или докато ньоки-те изплуват на повърхността на водата. Отцедете добре.

Стъпка 2

Междувременно, в голям тиган на силен огън загрейте сметаната. Доведете до кипене. Гответе за 2 минути, или докато сметаната заври и се сгъсти. Добавете половината от пестото и разбъркайте добре. Свалете от котлона.

Стъпка 3

Добавете сместа с ньоки-те в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят.

Стъпка 4

Разпределете ньоки-те в купи. Полейте с останалото песто и овкусете преди сервиране.

Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
550
Мазнини 25г
Въглехидрати 70г
Фибри 8г
Захари 5г
Протеин 15г

Знаете ли, че думата "gnocchi" (произнесено "ньоки") идва от италианската дума "nocchio", която означава "възел"? Това идва от факта, че традиционно гnocchi се оформят на малки възли.

Тази рецепта за бързи пролетни ньоки е идеална за всяка забързана вечер. Ето няколко съвета и идеи за вариации:

  • Добавете протеин: За по-богато ястие, можете да добавите запечено пилешко месо или скариди.
  • Заместете пестото: Вместо песто с босилек, пробвайте с песто от сушени домати или рукола за различен вкус.
  • Допълнителни зеленчуци: Можете да добавите и други сезонни зеленчуци като тиквички или спанак за повече цветове и витамини.
  • Веган вариант: Използвайте растителна сметана и веган песто за да направите ястието подходящо за вегани.

 

Насладете се на тези вкусни ньоки и експериментирайте с различни съставки, за да направите ястието по ваш вкус!

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
550

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин