Супер лесен Омлет с кашкавал

img
От Елена Талин
28.01.2025 г.
10 мин

Омлетът е перфектният избор за бърза закуска, лек обяд, следобедна закуска или дори лека вечеря, когато нямате желание за тежка храна. Най-хубавото е, че се приготвя само с няколко прости съставки, които най-вероятно вече имате в хладилника си.

Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Апетитно ястие от яйца на фурна, приготвено в чугунен тиган, гарнирано с разтопено жълто сирене, сочни домати и свеж магданоз. Сервирано с препечени филийки хляб за перфектно балансирана закуска или обяд. Богато на вкусове и идеално за споделяне с близки.
(1)

Супер лесен Омлет с кашкавал

Вкусен и бърз Омлет - готов само за 10 минути! С пухкава текстура и разтопено сирене чедър, този омлет е идеален за закуска, бърз обяд или лека вечеря.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 10 мин
ПОРЦИИ: 1
Кухня: Френски
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
11

Продукти

2
1 с.л.
15g

Инструкции

Стъпка 1

Разбийте яйцата с щипка сол.

Стъпка 2

Загрейте маслото докато се разтопи без да го прегаряте, изсипете яйцата, гответе докато останат малко течни в средата.

Стъпка 3

Добавете кашкавала, сгънете омлета и оставете остатъчната топлина да разтопи кашкавала. Сервирайте с черен пипер.

Хранителна Стойност
1 Порция
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
250
Мазнини 20г
Въглехидрати 1г
Фибри 0г
Захари 1г
Протеин 17г

Знаете ли, че думата „омлет“ произлиза от френската дума „amelette“, която от своя страна идва от латинската дума „ovum“, което означава „яйце“.

Често задавани въпроси

1. Как да направя омлета по-пухкав?

За по-пухкав омлет, отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг. След това внимателно ги добавете към жълтъците, като използвате шпатула за да ги смесите, за да запазите въздушните мехурчета.

2. Какви гарнитури подхождат на омлета с кашкавал?

Омлетът с кашкавал е много универсален и може да се сервира с различни гарнитури. Най-популярни са пресните зеленчуци като домати, краставици, чушки, салата, пържен бекон, гъби или препечен тост.

3. Какви видове кашкавал са най-подходящи за приготвяне на омлет?

За приготвяне на омлет с кашкавал, най-подходящи са кашкавали, които се разтапят добре и имат богат вкус. Класическият български кашкавал е отличен избор, но можете да използвате и други видове като чедър, гауда или ементал. Важно е кашкавалът да е свеж и да се настърже на ситно, за да се разтопи равномерно в омлета.

Заключение с някои съвети и вариации

Омлетът с кашкавал е чудесена класическа рецепта, но можете лесно да я направите по-интересена и разнообразна. Ето няколко идеи:

  • Добавете зеленчуци: Сложете нарязани чушки, гъби или спанак за повече вкус.
  • Опитайте различни сирена: Вместо кашкавал, използвайте сирене моцарела, фета или синьо сирене за разнообразие.
  • Повече протеини: Добавете шунка, бекон или пилешко месо за повече протеин.
  • Подправки и билки: Поръсете с пресен магданоз, копър или босилек за допълнителен аромат.

Тази рецепта е лесна и бърза, идеална за моменти, когато нямате много време, но все пак искате да хапнете нещо вкусно и домашно приготвено. Насладете се на омлета с кашкавал с любимите си добавки и експериментирайте с различни вариации!

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!
Хранителна Стойност
1 Порция
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
250

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин