Тази лесна зеленчукова супа е абсолютно моята любима супа! Подхранваща, сгряваща, свежа и лека, но едновременно много засищаща за вегетарианско ястие.Честно казано, никога не съм харесвала зеленчукова супа, докато не опитах този ваирант.

Какво прави тази рецепта по-добра според мен?
-
Задушени зеленчуци с ароматни подправки и чесън: Задушаваме зеленчуците с италиански подправки и много чесън, преди да ги сварим в пикантен бульон.
-
Свеж вкус на лимон: Добавяме прясно изцеден лимонов сок и магданоз за освежаващ и завършващ вкус.
-
Персонализирайте я: Чудесен начин да използвате остатъчни зеленчуци! Добавете кейл, спанак, замразени зелени бобчета или други зеленчуци по ваш вкус.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Зеленчукова Супа
Продукти
Инструкции
Загрейте олиото в голяма тенджера на средно-висока температура. Добавете лука, морковите и целината и задушете за 4 до 5 минути, докато омекнат. Добавете чесъна, италианските подправки, солта и пипера и задушете още 30 секунди.
Добавете картофите, зелените бобчета, доматите, дафиновите листа и бульона. Разбъркайте и доведете до кипене, след това намалете температурата на ниско, покрийте и оставете да къкри за 20 минути, докато картофите станат меки.
Добавете граха, разбъркайте и гответе още 5 до 7 минути.
Изключете котлона и добавете лимоновия сок и магданоза. Налейте зеленчуковата супа в купи и сервирайте.
Знаете ли, че зеленчуковата супа е не само вкусна, но и изключително подходяща за приготвяне на големи количества и замразяване? Можете лесно да направите двойна доза и да замразите половината в порционни контейнери. Така ще имате готови, здравословни обяди или вечери за седмици напред, които просто трябва да затоплите и сервирате. Това я прави идеално решение за заетите седмици, когато нямате време да готвите!
Често задавани въпроси
Да, можете да използвате замразени зеленчуци. Те се добавят към супата по-късно в процеса на готвене, тъй като им трябва по-малко време за приготвяне в сравнение с пресните зеленчуци.
Можете да добавите леща, нахут или боб за повече растителен протеин. Ако предпочитате месо, добавете предварително сготвено пилешко или говеждо в края на готвенето.
Да, тази супа е чудесна за замразяване. Оставете я да изстине напълно, след което я съхранявайте в контейнер, безопасен за замразяване. Супата ще се запази във фризера до 3 месеца.
В какъв ред се добавят зеленчуците в супата?
Винаги трябва да задушите зеленчуци като моркови, целина и лук първо. След това добавете останалите пресни зеленчуци с бульона. И ако използвате замразени зеленчуци, ще ги добавите по-късно в процеса, тъй като им трябва по-малко време за готвене.
Мога ли да добавя месо към тази зеленчукова супа?
Абсолютно! Можете да добавите пилешко или нарязани парчета говеждо, за да направите тази супа месна. Добавяйте само добре сготвено месо и то към края заедно със замразените зеленчуци. За растителен протеин, можете също така да добавите леща или нахут (които ще се готвят по-рано в бульона).
СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ
-
Съхранение през седмицата: Оставете супата да достигне стайна температура, преди да я съхраните в хладилника в херметически контейнер. Ще се запази за 4 до 5 дни, което означава, че е чудесно ястие за цялата седмица.
-
Замразяване за по-късно: След като супата изстине, изсипете я в контейнер, безопасен за замразяване, или силиконова тава за предварително направени порции. Ще се запази до 3 месеца във фризера.
-
Затопляне: За да затоплите една порция, изсипете я в купа и я затоплете в микровълнова печка за 1 до 2 минути. Може също така да затоплите супата в тенджера на котлона.
Остави коментар