Home - Смутита и Напитки - Смути с кашу и фурми (веган, палео)
Смути с кашу и фурми (веган, палео)

Това смути с кашу и фурми е идеалната комбинация от здравословни съставки и невероятен вкус.
Лесен за приготвяне и пълен с хранителни вещества, той е перфектен за бърза закуска или освежаващ десерт.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Смути с кашу и фурми (веган, палео)
Продукти
Инструкции
Накиснете кашуто поне 2 часа. Накиснете фърмите за 10 мин.
След като кашуто и фурмите са накиснати, отцедете ги и ги добавете в мощен блендер. Добавете банана, водата, леда, ванилията, индийското орехче, канелата и солта. Блендирайте на висока скорост, докато сместа стане гъста и кремообразна.
Знаете ли, че кашуто всъщност е семето на плод, известен като "кашутова ябълка"? Кашутовото дърво произвежда два продукта - ядката, която познаваме като кашу, и кашутова ябълка, която е ярко оранжева или червена и има сладък, но тръпчив вкус. Кашутовата ябълка е много популярна в Бразилия и Индия, където се използва за приготвяне на сокове, желета и дори алкохолни напитки. Самото семе (кашутото) расте извън плода, което е уникална характеристика сред плодовете и ядките.
Този интересен плод съдържа и токсична смола в черупката си, подобна на отровния бръшлян, затова кашутата винаги се продават обелени и термично обработени, за да се премахне токсичността.
За приготвянето на перфектното смути с кашу и фурми, е важно да накисвате кашуто поне за 2 до 4 часа преди да го използвате. Това не само прави ядките по-лесни за блендиране, но също така ги прави по-лесно смилаеми и подобрява текстурата на смутито. Накисването на кашуто също така освобождава ензимни инхибитори, което улеснява абсорбцията на хранителни вещества от организма.
Изборът на добре узрели фурми (препоръчват се Меджул) е ключов за постигане на най-добрия вкус. Ако фурмите са твърде сухи, можете да ги накиснете в топла вода за около 10 минути, за да се омекотят и да придадат на смутито богат сладък вкус.
За да получите по-кремообразна текстура на смутито, използвайте замразени банани. Можете предварително да нарежете бананите на парчета и да ги замразите, за да бъдат готови за използване по всяко време. Замразените банани придават плътност и охлаждат напитката, правейки я освежаваща и приятна за консумация.
Експериментирайте с различни подправки като кардамон или канела, за да добавите допълнителен вкус и аромат на смутито.
Ако искате допълнителен протеинов буст, можете да добавите супена лъжица протеинов прах. Това е особено полезно за възстановяване на мускулите след тренировка или за увеличаване на дневния прием на протеини. Тази добавка ще направи смутито още по-хранителен и подходящ за активен начин на живот.
Остави коментар