След като видите колко лесно е да направите канелена захар вкъщи, ще се запитате защо досега сте я купували от магазина. Като много други неща, е по-изгодно да я приготвите сами.

Съвети
- Използвайте суха чаша с капак или херметически затворена торбичка за храна, за да съхранявате готовата канелена захар и да предотвратите навлажняване.
- Ако използвате бутилка за подправки, се уверете, че е добре измита и суха.
- За по-фина текстура можете да смесите съставките с блендер или миксер.
Вариации
- За по-богат вкус можете да добавите други подправки като индийско орехче или кардамон.
- Заменете бялата захар с кафява.
- Смесете канелена захар с нарязани орехи или пекани за по-хрупкав топинг.
- За по-интензивен канелен вкус добавете 2 супени лъжици канела, вместо 1.
Интересни факти за съставките
- Канелата се извлича от кората на растения от род Cinnamomum и съществува в няколко вида, като най-често срещаната е касия.
- Цейлонската канела, наричана още "истинска канела", притежава по-сладък и фин аромат в сравнение с останалите видове.
- Канелата е една от най-старите подправки, използвани в кулинарията и медицината.
- Захарта е една от основните съставки, които добавят сладост и текстура в десертите.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Бърза и лесна канелена захар
Канелата идва от кората на растения от рода Cinnamomum и е била използвана още в древността както като подправка, така и в народната медицина.
Често задавани въпроси
Сместа от канела и захар може да се ползва за поръсване върху пай, напитки, овесени ядки или нарязани ябълки, за да им придаде сладка канелена нотка.
Истинската канела, позната като Цейлонска, има мек и сладък вкус, докато касия канела, по-често срещана и по-евтина, има по-интензивен вкус и е обикновено тази, използвана в домашната кухня.
Може да се добавят допълнителни подправки като индийско орехче или кардамон, да се увеличи количеството на канела за по-интензивен вкус.
Съхранявайте канелената захар в плътно затворен съд и я използвайте, когато ви трябва нотка сладост и аромат.
Остави коментар