Брюкселско зеле с пармезан

img
От Малина Георгиева
11.01.2025 г.
20 мин

Тази рецепта за кремообразно брюкселско зеле с пармезан и чесън ще придаде елегантност на всяка трапеза. Лесна за приготвяне рецепта и изключително вкусна.

Кремообразно брюкселско зеле с пармезан

Съвети

  • За да съкратите времето за приготвяне, използвайте замразено брюкселско зеле.
  • Регулирайте количеството на царевичното нишесте, за да получите желаната гъстота на соса.
  • Използвайте миксер за да смесите добре съставките за соса и да избегнете бучки.

Вариации

  • Добавете нарязани ленти бекон за допълнителен вкус и текстура.
  • За по-лек вариант вместо сметана, можете да използвате кокосово мляко.
  • Заменете пармезана с кашкавал, пекироно романо или друг вид сирене, което ще придаде различен вкус на ястието.

Интересни факти за съставките

  • Брюкселското зеле е кръстоцветен зеленчук, богат на витамини C и K.
  • Пармезанът е италианско сирене, което зрее дълго време, придавайки му характерния богат и солен вкус.
  • Чесънът е ароматна съставка, известна със своите здравословни свойства, включително антиоксидантни и противовъзпалителни действия.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Кремообразно брюкселско зеле с пармезан
(1)

Брюкселско зеле с пармезан

Брюкселско зеле с пармезан е вкусно ястие, съчетаващо мекота и богатство на сиренето, с лек чеснов аромат.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
2

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В средно голям тиган добавете брюкселското зеле, зехтин и чесън. Задушете за около 5-7 минути докато е почти омекнало. Извадете го от тигана и го оставете настрана.

Стъпка 2

Добавете пилешкия бульон, готварската сметана и царевичното нишесте и разбийте заедно до гладка смес. Прибавете пармезана, италианската подправка, солта и пипера. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.

Стъпка 3

Добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с кремообразния сос и се затопли.

Брюкселското зеле е кръстено на белгийския град Брюксел и е станало популярно в Европа през 16 век.

Често задавани въпроси

1. С какво мога да заменя пармезана?

Ако нямате пармезан, можете да използвате кашкавал или пекорино, които имат подобен вкус и текстура.

2. Мога ли да използвам замразено брюкселско зеле вместо прясно?

Може да използвате замразено брюкселско зеле, но трябва да го размразите и изцедите добре преди готвене, за да не разреди соса.

3. Какви други подправки мога да добавя за допълнителен вкус?

Можете да добавите щипка индийско орехче или червен пипер към соса за по-интензивен вкус.

4. Колко дълго мога да го съхранявам в хладилника?

Остатъците могат да се съхраняват в хладилника в херметически затворен контейнер до три дни. Претопляйте ги на средна температура, за да запазите текстурата на соса.

Със своята кремообразна текстура и лек чеснов аромат, това ястие не само че е лесно за приготвяне, но и ще придаде изисканост на всяка трапеза.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Може да харесаш

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин