Представете си, прибирате се у дома след дълъг работен ден, хладилникът ви е почти празен, а стомахът ви ужасно къркори. Трябва ви нещо бързо, вкусно и удовлетворяващо, но нямате енергия за сложни готварски подвизи. Звучи ли ви познато?
Ето къде идват на помощ тези Пържени тиквички с Пармезан! Тази рецепта е моят таен герой в кухнята - винаги ме спасява в такива ситуации.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Пържени тиквички с Пармезан
Продукти
Инструкции
Настържете тиквичките на едро ренде, посолете ги и ги оставете да престоят, за да пуснат водата. Изцедете ги с кухненска кърпа.
Смесете тиквичките с яйцето, чесъна, Пармезана, царевичното брашно, галетата и подправките. Разбъркайте добре.
Загрейте олиото и запържете сместа на малки порции до златисто.
Сервирайте пържените тиквички топли със сос доматен сос или друг сос по ваше предпочитание.
Всъщност тиквичките са плодове, а не зеленчуци! Това е така, защото се развиват от цвят и съдържат семена. Зеленчуците, от друга страна, идват от други части на растението, като корени, листа или стъбла.
Често задавани въпроси
За пържене най-подходящи са младите тиквички, които са с тънка кора и нежни семки. Те са по-сочни и имат по-нежен вкус. Изберете тиквички с еднакъв размер, за да се изпържат равномерно.
Можете да използвате различни видове брашно за панировката, като например пшенично брашно, царевично брашно или галета. За по-хрупкава коричка, можете да комбинирате няколко вида брашно.
За да предотвратите тиквичките да поемат много мазнина, подсушете ги добре с хартиени кърпи преди паниране. Също така, не препълвайте тигана с тиквички, за да могат да се пържат свободно.
Пържените тиквички с пармезан са чудесно самостоятелно ястие, но могат да се сервират и като гарнитура към различни основни ястия. Подхождат отлично на салати, хумус, цацаки или сос от кисело мляко и чесън.
Съвети
За допълнителна хрупкавост в тези Пържени тиквички с Пармезан, опитайте да извлечете още повече влага от настърганите тиквички! След като ги настържете, поръсете ги обилно със сол и ги оставете да престоят в купа за 10-15 минути. След това изцедете колкото се може повече влага с помощта на кухненска кърпа, преди да ги добавите към сместа. Това ще гарантира, че вашите Fritters ще бъдат златисти и хрупкави отвън, и крехки отвътре.
Остави коментар