Лесно пилешко в масло

img
От Елена Талин
27.01.2025 г.
35 мин

Тази опростена версия на индийската класика съчетава пилешко, доматен сос и цяла плеяда ароматни подправки, приготвени в един единствен тиган. Резултатът е вкусно ястие, равностойно на това в ресторантите, но много по-лесно за приготвяне. Сервирайте го с ориз и малко кориандър, за да балансирате пикантността, и вечерята е готова!

Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Нежно пилешко месо, приготвено в богат и кремообразен доматен сос с ароматни индийски подправки, сервирано върху пухкав бял ориз. Гарнирано с пресен кориандър за свежест, това ястие предлага идеален баланс между подправки и мекота.
(2)

Лесно пилешко в масло

Това Лесно Пилешко Масло е идеално за вечери през седмицата, когато времето е ограничено.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
0

Продукти

2 кг без кости, без кожа, на кубчета
на вкус
на вкус
2 чаени лъжички, разделени
1/2 чаена лъжичка
6 супени лъжици, разделени
1
3 чаени лъжички
1 чаена лъжичка
1 чаена лъжичка
1 супена лъжица
3 скилидки, наситнен
1
400g
1 чаша
1 чаша
за сервиране
нарязан, за гарниране

Инструкции

Стъпка 1

Мариновайте пилешкото със сол, пипер, чили на прах и куркума.

Стъпка 2

Запържете пилешкото в масло, след това го извадете от тенджерата.

Стъпка 3

В същата тенджера запържете лука, подправките и ароматите докато омекнат.

Стъпка 4

Добавете доматения сос и оставете да къкри.

Стъпка 5

Добавете водата и сметаната и оставете отново да къкри.

Стъпка 6

Добавете с масло, добавете още подправки ако има нужда и сервирайте върху ориз с кориандър.

Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
450
Мазнини 25г
Въглехидрати 10г
Фибри 2г
Захари 5г
Протеин 45г

Пилешкото в масло всъщност е изобретение от Великобритания през 60-те, вдъхновено от индийската кухня!

Съвети

  • За по-гъст сос намалете водата.
  • Регулирайте пикантността според вашия вкус. ️
  • Мариновайте пилешкото за максимален аромат.
  • Опитайте да използвате пилешки бутчета за по-вкусно ястие.
  • Бъдете креативни с допълнителни съставки като кокосова сметана, кисело мляко и зеленчуци.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 350г
Ст-ти за една порция
Калории
450

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин