Тази опростена версия на индийската класика съчетава пилешко, доматен сос и цяла плеяда ароматни подправки, приготвени в един единствен тиган. Резултатът е вкусно ястие, равностойно на това в ресторантите, но много по-лесно за приготвяне. Сервирайте го с ориз и малко кориандър, за да балансирате пикантността, и вечерята е готова!
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Лесно пилешко в масло
Продукти
Инструкции
Мариновайте пилешкото със сол, пипер, чили на прах и куркума.
Запържете пилешкото в масло, след това го извадете от тенджерата.
В същата тенджера запържете лука, подправките и ароматите докато омекнат.
Добавете доматения сос и оставете да къкри.
Добавете водата и сметаната и оставете отново да къкри.
Добавете с масло, добавете още подправки ако има нужда и сервирайте върху ориз с кориандър.
Пилешкото в масло всъщност е изобретение от Великобритания през 60-те, вдъхновено от индийската кухня!
Съвети
- За по-гъст сос намалете водата.
- Регулирайте пикантността според вашия вкус. ️
- Мариновайте пилешкото за максимален аромат.
- Опитайте да използвате пилешки бутчета за по-вкусно ястие.
- Бъдете креативни с допълнителни съставки като кокосова сметана, кисело мляко и зеленчуци.
Остави коментар