Защо ще ви хареса тази салата с моркови?
Преди години се наслаждавах на тези „carottes râpées“ (рендосана салата с моркови), докато пътувах из Франция. И оттогава съм обсебена от нея!
Предлага се на повечето френски пазари, както и в кафенета и ресторанти. Дори си вземах предварително пакетирани варианти за вкъщи от супермаркета в Кан!
Класическата френска версия е вкусна по своята същност, така че не исках да я променям твърде много, ето защо съм сигурна, че и вие ще я харесате!
-
Лесна е за приготвяне: Има само три основни съставки плюс дресинг. По-лесно от това няма! Ще ви дам и опции за настъргване на морковите.
-
Чудесно елегантна: Французите са невероятни в превръщането на прости съставки в нещо необикновено и тази салата с моркови не е по-различна.
-
Перфектна за предварително приготвена храна: Обичам да приготвям голяма порция в началото на седмицата и да се наслаждавам на малка порция всеки ден за здравословен прилив на зеленчуци. Освен това, дресингът попива в морковите като престои.
Съставки за Салата с Моркови по Френски
-
Моркови: Традиционната френска салата с моркови се приготвя с оранжеви моркови, но можете да използвате и разноцветни моркови ако намерите такива за колоритен обрат.
-
Зелен лук: Два стръка зелен лук добавят красив контраст на цветовете, но можете да използвате и див лук или шалот за също толкова вкусен аромат.
-
Пресни билки: Грубо нарязаните билки са ключови! Използвам магданоз, но можете да използвате и кориандър или други крехки билки.
-
Дресинг с мед и горчица: Това е проста комбинация от зехтин, лимонов сок, мед, Дижонска горчица, сол, кимион и щипка черен пипер.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Салата с Моркови по Френски
Продукти
Инструкции
Използвайте нож за белене на зеленчуци с приставка за жулиен, за да нарежете морковите на жулиени и ги поставете в голяма купа за смесване. Жулиен е техника на рязане, при която морковите се режат на продълговати и тънки ивици.
В малка купа разбийте заедно олиото, лимоновия сок, горчицата, меда, солта и пипера.
Добавете зеления лук и магданоза към купата за смесване, след това изсипете дресинга отгоре. Разбъркайте добре, за да се комбинира всичко.
Ако желаете, можете да гарнирате с допълнително нарязан магданоз преди сервиране.
Знаете ли, че тази салата с моркови по френски, позната във Франция като „carottes râpées“, е толкова популярна, че можете да я намерите предварително пакетирана в почти всеки френски супермаркет? Счита се за основна гарнитура във френската кухня! Освен това, това е любима бърза закуска за много французи, което я прави съществена част от всекидневното хранене във Франция.
Bon appétit!
Съхранение
Тази салата с моркови по френски ще издържи 3 до 4 дни в хладилника. Морковите ще станат по-малко хрупкави с времето, но салатата ще остане вкусна няколко дни.
Съвети
Ако нямате нож за белене на зеленчуци с приставка за жулиен, можете да използвате приставка за ренде на кухненски робот или обикновено ренде.
Остави коментар