Една от най-лесните и вкусни рецепти които изглеждат красиво.
Смачканите картофи са перфектната хрупкава златиста основа, която може да бъде овкусена с различни билки и подправки. Но поръсването със сусам му придава този неповторим вкус на топъл хляб току що излязал от фурната.
Третирайте тази рецепта като отворен сандвич или парче тост. Намажете крем сирене, добавете пресни зеленчуци, гарнирайте с яйца или пушена сьомга, както пожелаете.
Съставки за Смачкани Картофи
-
Бели Картофи: Можете също така да използвате червени картофи, но белите или жълтите картофи са най-добри за хрупкава, кремообразна и нишестена основа.
-
Подправяне: Аз съм голям привърженик на домашните подправки, и обичам да експериментирам. В тази рецепта използвам сусам но на тези картофи вървят всички подправки.
-
Класически Гарнитури със Сьомга: Най-вкусната комбинация за мен е от крем сирене, пушена сьомга, нарязан червен лук, настъргана краставица, каперси и пресен копър.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Смачкани Картофи със Сьомга
Продукти
Инструкции
Поставете картофите в тенджера и ги напълнете с достатъчно вода, за да покрие картофите с около пръст. Посолете водата (аз използвам около 1 супена лъжица морска сол). Доведете водата до кипене на средно-висока температура, след това гответе картофите, докато станат меки, около 22 до 25 минути.
Изцедете картофите в гевгир и ги оставете да изстинат за около 10 минути.
Загрейте фурната до 230°C.
Прехвърлете картофите в купа, добавете зехтина сусама. Разбъркайте, за да покриете картофите напълно с подправката.
Поставете картофите на малка тава за печене и използвайте дъното на широка чаша, за да ги смачкате. Стремете се към височина около 2см. Печете до леко златисто отгоре, около 25 минути.
След като картофите се охладят малко, намажете крем сирене отгоре, добавете пушена сьомга, няколко тънки резени червен лук, каперси и няколко малки клонки пресен копър.
Знаете ли, че пушената сьомга, която използваме в тази рецепта, е била популярна още в древните времена?
Викингите са били едни от първите, които са усъвършенствали изкуството на пушенето на сьомга, за да я запазят за по-дълго време по време на техните морски пътешествия. Днес пушената сьомга е изтънчена деликатес, който носи както вкус, така и история във всяка хапка!
За по-хрупкави смачкани картофи, ето няколко съвета, които да пробвате.
-
Смачкайте картофите на по-тънки парчета. По-вероятно е да се поразпаднат, но поне ще бъдат супер хрупкави!
-
Оставете смачканите картофи да изсъхнат за още 5 до 10 минути след смачкването им на тавата за печене.
-
Намажете смачканите картофи с още зехтин или разтопено масло преди печене.
Можете да ги направите и в еър фрайър, като ги печете на 200°C за 12 до 15 минути или докато станат меки.
Остави коментар