Лилави кукита с боровинки

img
От Малина Георгиева
18.12.2024 г.
32 мин

Домашно приготвените бисквити са едно от удоволствията в живота. Тази опростена рецепта за бисквити с боровинки, вдъхновена от популярната TikTok рецепта на Justine Snacks

Домашно приготвени лилави бисквити, поръсени с парченца бял шоколад, сервирани върху хартия за печене.

Съвети

  • Не използвайте пресни плодове, защото няма да отделят достатъчно сок.
  • Боровинките трябва да са добре разварени, за да пуснат много сок, когато ги добавяте към захарта и маслото. Уверете се, че са станали течни, за да може тестото да промени цвета си.
  • За равномерни по размер бисквити, използвайте лъжица за сладолед.
  • Печете само по една тавичка наведнъж за по-равномерно изпичане.
  • Внимавайте да не препечете бисквитите. Те трябва да бъдат извадени, когато горната им част изглежда суха.

Вариации

  • Може да използвате бяла захар вместо кафява.
  • Може да използвате обикновено масло вместо веганско.
  • Може да използвате черни или капки млечен шоколад вместо бели.
  • Загрейте боровинките на котлон в малка тенджерка, ако не искате да използвате микровълнова.
  • Ако харесвате вкуса на лимон, добавете екстракт от лимон или свеж лимонов сок за лимонено-боровинкови бисквити.

Интересни факти за съставките

  • Боровинките са богати на антиоксиданти, които помагат за защита на клетките.
  • Кафявата захар добавя влажност и дава особена дъвчаща текстура на печивата.
  • Веганските продукти са чудесни алтернативи за хора с различни хранителни предпочитания или алергии.
  • Белите шоколадови чипсове внасят неочаквана сладост и контраст на вкуса.
  • Всесезонното брашно е най-често използвано, благодарение на възможността си да се адаптира в различни рецепти.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Домашно приготвени лилави бисквити, поръсени с парченца бял шоколад, сервирани върху хартия за печене.

Лилави кукита с боровинки

Лесни и вкусни веган бисквити с боровинки и бял шоколад.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 32 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Американска
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
2

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Съберете съставките.

Стъпка 2

Загрейте фурната на 175°C

Стъпка 3

Сложете боровинките в микровълнова за 2 минути, бъркайки и намачквайте с вилица на всеки 30 секунди.

Стъпка 4

Разбийте маслото и захарта на средно-висока скорост за поне 3 минути в стоящ миксер.

Стъпка 5

Добавете боровинките, бакпулвера и солта и разбийте на висока скорост за 5 минути.

Стъпка 6

Прибавете белите шоколадови капки и брашното, разбивайки на ниска скорост.

Стъпка 7

Оформете топчета от тестото с размер на 2 супени лъжици и ги подредете на разстояние 2.5 см една от друга на тава, покрита с хартия за печене.

Стъпка 8

Печете по една тавичка с бисквити за около 9 минути.

Боровинковите бисквити са прекрасно цветно изкушение, идеално за всеки, който търси свеж и сладък вкус.

Често задавани въпроси

1. Колко време трябва да се охладят боровинките, преди да се добавят към тестото?

Необходимото време за охлаждане на боровинките варира, но е важно да са достатъчно охладени, за да не разтопят маслото в тестото. Обикновено се оставят да изстинат около 5-10 минути след размразяването им в микровълновата.

2. Мога ли да използвам пресни боровинки вместо замразени?

Не се препоръчва използването на пресни боровинки, тъй като те няма да освободят достатъчно сок когато се загреят и няма да оцветят тестото достатъчно.

3. Колко време могат да се съхраняват замразените бисквити?

Замразените бисквити могат да се съхраняват във фризера до 1 месец и остават също толкова вкусни дори когато са замразени.

Боровинките придават свежест и естествена сладост, а бисквитките са меки и ароматни, идеални за веган диети.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Може да харесаш

Невероятни мъфини с боровинки
Десерти

Mъфини с боровинки

35 мин
Боровинков Хляб
Десерти

Боровинков Хляб

75 мин
Свежо и кремообразно горскоплодно смути с наситен лилав цвят, излято в стъклена чаша на бяла чиния, заобиколено от пресни боровинки, къпини и листа от мента.
Смутита и Напитки

Боровинково Смути

5 мин
Брауни
Десерти

Брауни

60 мин

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин