Този бананов хляб е идеален за онези случаи, когато ви се хапва нещо сладко, но нямате много време за готвене. Със сладки презрели банани и кафява захар, рецептата гарантира плътен вкус и чудесна коричка.

Съвети
- Използвайте презрели банани, за да получите максимална сладост и аромат в хляба.
- Можете да използвате миксер, за да ускорите процеса на смесване, но бъдете внимателни да не обработите тестото прекалено много.
- Ако нямате брашно с набухвател, можете да използвате обикновено брашно, като добавите към него 1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер и 1/2 чаена лъжичка сол за всяка чаша брашно.
Вариации
- Добавете в тестото нарязани орехи или шоколадови парченца за допълнителен вкус и текстура.
- Можете да добавите малко канела или ванилия, за да засилите аромата на банановия хляб.
- Заменете кафявата захар с кокосова захар за леко различен вкус и по-здравословен вариант.
Интересни факти за съставките
- Бананите са богати на калий и могат да помогнат за поддържане на нормално кръвно налягане.
- Кафявата захар съдържа моласи, които й придават леко карамелен вкус в сравнение с обикновената бяла захар.
- Брашното с набухвател, както подсказва и името му съдържа вече вложен набухвател, което го прави идеално за бързи хлябове и тестени изделия.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Лесен Бананов Хляб
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната до 175 градуса C. Покрийте форма за хляб с размери 22 х 13 см с хартия за печене, оставяйки 5 см разстояние от всички страни.
Намачкайте 4 банана в голяма купа с вилица, докато сместа стане почти гладка (около 1 1/2 чаши). Добавете яйцата и 1/2 чаша кафява захар. Разбъркайте до хомогенност.
Добавете брашното, содата и солта към банановата смес. Разбъркайте, докато съставките се смесят, като изстъргвате страните на купата при нужда.
Изсипете тестото в подготвената форма и разпределете равномерно.
Поръсете равномерно останалата 1 супена лъжица кафява захар отгоре.
Печете около 50-55 минути в предварително загрятата фурна. Проверете дали хлябът е изпечен, като вкарате клечка за зъби в средата на хляба. Ако клечката е чиста или с много малко трохи, хлябът е готов. Оставете да се охлади в тавата за 15 минути.
Извадете хляба от формата и нарежете, сервирайте топъл. Насладете се!
Знаете ли, че първите рецепти за бананов хляб се появяват в САЩ през 1930-те, когато приложението на сода бикарбонат и бакпулвер са популяризирани.
Често задавани въпроси
Можете да съчетаете бяла захар с малко меласа, за да постигнете подобен вкус и текстура.
Можете да добавите четвърт чаша кисело мляко или ябълково пюре към сместа, за да стане хлябът по-сочен.
Съхранявайте банановия хляб плътно опакован в стреч фолио или в херметическа кутия на стайна температура до 3 дни или в хладилник до 5 дни.
Да, можете да добавите нарязани орехи, пекани или бадеми към сместа преди изпичане, за допълнителен вкус и текстура.
Този **бананов хляб ** е перфектен начин да оползотворите презрелите банани вкъщи. Чудесен е както за закуска, така и за следобедно хапване.
Остави коментар