Бъркани яйца с бекон

img
От Малина Георгиева
19.12.2024 г.
20 мин

Бърканите яйца с бекон са универсална рецепта - проста за ежедневна закуска, но и специална за сервиране на гости на брънч.

Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.

Съвети

  • Използвайте незалепващ тиган, за да предотвратите залепване на яйцата.
  • Ако приготвяте голяма порция, увеличете времето за готвене, но следете внимателно, за да не прегорят яйцата.
  • Бъркайте яйцата с топлоустойчива силиконова шпатула, за да запазите повърхността на тигана невредима.
  • След като добавите сирене и бекон, продължете да готвите, докато яйцата станат готови.

Вариации

  • Добавете зеленчуци, като спанак или чушки за по-богат вкус.
  • Вместо пармезан, използвайте кашкавал, чедър или друго сирене по ваш избор.
  • Можете да замените бекона с шунка или колбас по желание.
  • За по-пикантен вкус, добавете малко червен пипер или лют сос.

Интересни факти за съставките

  • Яйцата са отличен източник на протеини и съдържат витамини като B12 и D.
  • Беконът придава богат, пушен вкус и хрупкава текстура на ястието, като същевременно е източник на мазнини.
  • Пармезанът добавя вкусов интензитет със своя солен и орехов вкус.
  • Чесънът е богат на антиоксиданти и може да подсили имунната система.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.

Бъркани яйца с бекон

Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
5

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.

Стъпка 2

Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.

Стъпка 3

Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.

Стъпка 4

В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.

Стъпка 5

Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.

Стъпка 6

Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.

Стъпка 7

Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.

Стъпка 8

Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.

Бърканите яйца са средство за експериментиране с различни добавки, а беконът предоставя соленост и хрупкавост, които вдъхват нов живот на класическото ястие.

Често задавани въпроси

1. С какво мога да заменя пармезана в рецептата?

Можете да замените пармезана с кашкавал или друг тип твърдо сирене като чедър или грюйер, което също ще добави плътност и аромат на ястието.

2. Как мога да направя ястието по-леко и с по-малко мазнини?

Може да използвате по-малко количество бекон и да замените маслото с по-леки алтернативи като нискомаслена извара.

3. Кои са подходящите гарнитури за тези бъркани яйца с бекон?

Подходящи гарнитури могат да бъдат препечени филийки, авокадо или свежи зеленчуци като домати или краставици, които да балансират аромата на ястието.

4. Мога ли да приготвя тази рецепта в микровълнова фурна?

Не се препоръчва, тъй като е по-трудно да се контролира температурата и текстурата на яйцата в микровълнова, което може да доведе до неравномерно сготвени или преварени яйца.

Поднесете и се насладете на това вкусно ястие с прекрасен аромат.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин