Супа от черен боб

img
От Малина Георгиева
31.12.2024 г.
15 мин

Тази вегетарианска също така и веган супа с черен боб е лесна за приготвяне, бърза, здравословна, с ниско съдържание на мазнини и високо протеинова.

Бърза и лесна вегетарианска супа с черен боб

Съвети

  • Използвайте консервиран черен боб, за да спестите време от накисване и варене на боба.
  • Ако искате по-кремава текстура, опитайте да пасирате едната кутия боб с блендер или кухненски робот.

Вариации

  • Добавете малко карамелизиран лук за по-дълбок аромат.
  • За допълнителен вкус опитайте да добавите смачкан чесън или кимион.
  • Заменете салцата с нарязани домати на кубчета за по-различна текстура.
  • Опитайте да добавите нарязано авокадо като свежа и кремообразна гарнитура.

Интересни факти за съставките

  • Черният боб е отличен източник на растителен протеин и фибри, което го прави много хранителни.
  • Салцата добавя киселинност и свежест към ястието, като може да бъдат настъргани домати, лук и чушки.
  • Чилито на прах е смес от различни видове чушки, то придава на супата лек пикантен вкус.
  • Кориандърът е често използван в мексиканската кухня и съдържа антиоксиданти и витамин C.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Бърза и лесна вегетарианска супа с черен боб

Супа от черен боб

Бърза и лесна вегетарианска супа с черен боб, готова за 15 минути.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
0

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Смачкайте една консерва с черен боб с преса за картофи или блендирайте бобчетата в кухненският робот с малко допълнителна вода докато станат на почти гладка смес.

Стъпка 2

Изсипете двете консерви боб в средно голяма тенджера.

Стъпка 3

Добавете зеленчуковия бульон, салцата и чилито на прах.

Стъпка 4

Оставете да заври.

Стъпка 5

Супата е готова за сервиране, когато започне да ври.

Черният боб е изключително популярен в латинската и южноамериканската кухня, където често бива основа за супи и яхнии.

Често задавани въпроси

1. Как мога да направя рецептата по-рядка или по-гъста?

Ако искате супата да бъде по-рядка добавете още малко вода или зеленчуков бульон. За по-гъста консистенция можете да добавите още пасиран черен боб или да добавите малко картофено пюре.

2. Мога ли да заменя чилито с друга подправка?

Да, можете да замените чилито на прах с люта чушка на прах или дори с пушен пипер за различен вкус, в зависимост от предпочитанията ви за пикантност.

3. Тази супа подходяща ли е за замразяване?

Да, супата може да бъде замразена. Оставете я да изстине напълно, след което я отделете в порции и я приберете във фризер в подходящи контейнери.

4. Как мога да увелича съдържанието на протеини в супата?

За да увеличите съдържанието на протеини, може да добавите киноа, която също е богата на протеини и е много хранителна.

Сервирайте супата от черен боб с гарнитура от настърган кашкавал, заквасена сметана, лук и кориандър по ваше усмотрение, или използвайте веган заместители.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин