Тази вегетарианска също така и веган супа с черен боб е лесна за приготвяне, бърза, здравословна, с ниско съдържание на мазнини и високо протеинова.

Съвети
- Използвайте консервиран черен боб, за да спестите време от накисване и варене на боба.
- Ако искате по-кремава текстура, опитайте да пасирате едната кутия боб с блендер или кухненски робот.
Вариации
- Добавете малко карамелизиран лук за по-дълбок аромат.
- За допълнителен вкус опитайте да добавите смачкан чесън или кимион.
- Заменете салцата с нарязани домати на кубчета за по-различна текстура.
- Опитайте да добавите нарязано авокадо като свежа и кремообразна гарнитура.
Интересни факти за съставките
- Черният боб е отличен източник на растителен протеин и фибри, което го прави много хранителни.
- Салцата добавя киселинност и свежест към ястието, като може да бъдат настъргани домати, лук и чушки.
- Чилито на прах е смес от различни видове чушки, то придава на супата лек пикантен вкус.
- Кориандърът е често използван в мексиканската кухня и съдържа антиоксиданти и витамин C.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Супа от черен боб
Продукти
Инструкции
Смачкайте една консерва с черен боб с преса за картофи или блендирайте бобчетата в кухненският робот с малко допълнителна вода докато станат на почти гладка смес.
Изсипете двете консерви боб в средно голяма тенджера.
Добавете зеленчуковия бульон, салцата и чилито на прах.
Оставете да заври.
Супата е готова за сервиране, когато започне да ври.
Черният боб е изключително популярен в латинската и южноамериканската кухня, където често бива основа за супи и яхнии.
Често задавани въпроси
Ако искате супата да бъде по-рядка добавете още малко вода или зеленчуков бульон. За по-гъста консистенция можете да добавите още пасиран черен боб или да добавите малко картофено пюре.
Да, можете да замените чилито на прах с люта чушка на прах или дори с пушен пипер за различен вкус, в зависимост от предпочитанията ви за пикантност.
Да, супата може да бъде замразена. Оставете я да изстине напълно, след което я отделете в порции и я приберете във фризер в подходящи контейнери.
За да увеличите съдържанието на протеини, може да добавите киноа, която също е богата на протеини и е много хранителна.
Сервирайте супата от черен боб с гарнитура от настърган кашкавал, заквасена сметана, лук и кориандър по ваше усмотрение, или използвайте веган заместители.
Остави коментар