Класически захарни бисквити

img
От Малина Георгиева
18.12.2024 г.
30 мин

Тези захарни бисквити са леки и деликатни – точно каквато трябва да бъде една перфектна захарна бисквитка. Нежното, маслено тесто се разточва лесно и и от него могат да бъдат изрязани бисквитки в различни форми.

Домашни коледни бисквити във формата на звезди и сърца, поръсени с пудра захар

Съвети

  • Уверете се, че всички съставки са на стайна температура, преди да започнете, особено маслото, за да получите добре смесено тесто, което ще бъде по-лесно за разточване.
  • Тестото за захарните бисквитки може да се приготви до два дни предварително. Съхранявайте го в хладилник, добре увито, и го оставете да се затопли на стайна температура за около 10 минути, преди да започнете разточването.
  • Ако използвате по-сложни форми за изрязване и искате бисквитките да запазят формата си, след като ги изрежете, оставете ги в хладилника за около 15 минути, преди да ги печете.
  • След печене, вместо обикновена захар, използвайте цветна такава или ги поръсете с пудра захар.
  • За цветни захарни бисквитки, добавете оцветител за храна към тестото, когато добавяте брашното.

Вариации

  • Използването на кексово брашно прави бисквитките по-пухкави, но можете да го замените с брашно за сладкарски изделия или обикновено брашно. Важно е да използвате 400 грама и да пресеете брашното преди употреба.
  • Заместете част или целия ванилов екстракт с бадемов или лимонов екстракт.
  • Поръсете захарните бисквитки с индийско орехче, което ще придаде леко пикантен аромат и ще обогати вкуса им.

Интересни факти за съставките

  • Маслото в рецептата не само придава вкус, но и допринася за мекотата на бисквитките, като намалява образуването на глутен.
  • Захарта не само подслажда бисквитките, но също така създава хрупкава текстура и се карамелизира по време на печене.
  • Кексовото брашно има по-ниско съдържание на протеин, което прави бисквитките по-меки и пухкави в сравнение с обикновеното брашно.
  • Ваниловият екстракт добавя аромат и дълбочина на вкуса на бисквитките, като не надделява над останалите съставки.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Домашни коледни бисквити във формата на звезди и сърца, поръсени с пудра захар

Класически захарни бисквити

Нежни и изискани класически захарни бисквитки, перфектни за декорация.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 20
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
4

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Съберете съставките и ги оставете да се нормализират до стайна температура.

Стъпка 2

С миксер смесете маслото, захарта и солта на ниска скорост.

Стъпка 3

Добавете разбитото яйце, млякото и ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Стъпка 4

В отделен съд пресейте брашното и бакпулвера.

Стъпка 5

Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте, докато се комбинират.

Стъпка 6

Оформете тестото на работната повърхност в дебел диск.

Стъпка 7

Покрийте го с фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.

Стъпка 8

Загрейте фурната на 175°C.

Стъпка 9

Разточете охладеното тесто на леко набрашнена повърхност до около 1 см дебелина.

Стъпка 10

Изрежете бисквити и ги поставете върху суха тава за печене.

Стъпка 11

Използвайте четка, за да намажете горната част на бисквитките с мляко и след това поръсете със захар.

Стъпка 12

Печете 12 до 15 минути или докато краищата добият златист цвят.

Стъпка 13

Оставете да се охладят върху решетка преди да ги украсите.

През 17-ти век в Европа хората започнали да експериментират с печене на малки парченца тесто, за да видят как различните видове фурни ще влияят върху тях. Така се раждат първите захарни бисквитки, които бързо стават популярни заради сладкия си вкус.

Често задавани въпроси

1. Мога ли да направя бисквитките по-сладки, без да използвам повече захар?

Можете да добавите екстракт от ванилия или мед за допълнителна сладост без да увеличавате количеството захар в рецептата.

2. Как да усиля ваниловия вкус?

За по-силен ванилов вкус, можете да удвоите количеството на ванилия или да добавите ванилов екстракт на прах към сухите съставки.

3. Може ли бисквитеното тесто да се съхранява повече от два дни?

Ако искате да съхраните тестото за повече от два дни, можете да го замразите, добре опаковано със стреч фолио и поставено в херметически затворен контейнер.

4. Какви други топинги мога да използвам вместо захар?

Можете да използвате цветна захар, нарязани ядки или дори настърган шоколад, което ще придаде повече разнообразие и вкус.

Класическите захарни бисквити са перфектният и универсален избор за всеки празник.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Може да харесаш

Брауни
Десерти

Брауни

60 мин
Невероятни мъфини с боровинки
Десерти

Mъфини с боровинки

35 мин
Мраморен кекс
Десерти

Мраморен кекс

70 мин

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин