Крем супата от тиква цигулка е основна рецепта за есента и зимата. Насладете се на кремообразната текстура и топлия, сладко-солен вкус.

Съвети
- Ако искате супата да бъде по-кремообразна, добавете малко сметана или една до две супени лъжици масло при блендиране. За безмлечен вариант, можете да добавите кокосово мляко или 1 шепа накиснато сурово кашу.
- За по-лесно рязане на тиквата, микровълновата може да я затопли за 2-3 минути, което значително улеснява процеса на разрязване.
- Използвайте пасатор, ако нямате на разположение кухненски блендер.
- Не забравяйте за гарнитурите! Свежите билки като магданоз, мащерка, градински чай и лук са задължителни! На тази супа много вървят семената от тиква, препечени бадеми, хрупкави парченца бекон или печени нахут.
Вариации
- Можете да замените зеленчуковия бульон с пилешки бульон за по-богат вкус.
- За тези, които обичат пикантно, добавете малко червен пипер.
- Ако искате супата да е по-сладка, добавете малко мед или кленовия сироп.
- Добавете други зеленчуци като моркови или праз за допълнителен вкус и нутриенти.
Интересни факти за съставките
- Тиквата "Цигулка" е изключително богата на витамин А и бета-каротин, които са полезни за зрението и кожата.
- Джинджифилът и индийското орехче притежават противовъзпалителни свойства и помагат за загряване на тялото през студените месеци.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Крем супа от печена тиква цигулка
Продукти
Инструкции
Почистете тиквата цигулка, като я разрежете наполовина и премахнете семената.
Намажете тиквата с масло, поръсете със сол и пипер, обърнете с резбата надолу и печете 60 минути при 220°C.
След 30 минути добавете лука към тавата, нарязан с резбата надолу, и продължете да печете за още 30 минути.
Изстържете печената тиква и я добавете в блендер заедно с останалите съставки. Смесете до кремообразна консистенция.
Добавете сол и черен пипер по желание. Сервирайте гореща, декорирайки с печени тиквени семки, магданоз и черен пипер.
Тази крем супа е не само веганска, но и натурално безглутенова. Тиквата Цигулка е богата на бета-каротин, който тялото превръща във витамин А. Само една порция тиква може да осигури повече от 100% от дневната нужда от витамин А!
Често задавани въпроси
Запичането на тиквата придава земен, опушен и карамелизиран сладък вкус, който значително подобрява рецептата в сравнение с традиционната тиквена супа, приготвена на котлон.
Можете да добавите лъжица или две прясно масло, когато смесвате съставките, или малко сметана за по-кремообразен резултат.
За съхранение през седмицата можете да държите супата в херметически затворен контейнер в хладилника за 4 до 5 дни. За по-дълготрайно съхранение през зимата я замразете в контейнер, който е безопасен за замразяване, за до 3 месеца.
Тази супа е истинско удоволствие за сетивата, идеална за студените месеци и може да се съхранява за няколко дни напред.
Остави коментар