Mac and Cheese е истинска американска класика, която е супер кремообразна и задоволяваща. Тази рецепта е не само лесна и бърза за приготвяне, но и невероятно гъвкава – можете да я направите традиционна или да добавите свои любими съставки като бекон, броколи или хрупкави галета отгоре.

Тайната на тази рецепта е в перфектния баланс между паста и разтопено сирене, което я прави изключително вкусна и засищаща.
Съвети
- Използвайте парче сирене вместо предварително настъргано, това ще придаде по-добра консистенция на соса.
- Внимавайте с млякото при разтопяването, защото може лесно да загори.
- За да се получи по-гладък сос, разбърквайте постоянно, когато добавяте млякото.
- Използвайте студено масло за по-лесно приготвяне на запръжката.
- Ако предпочитате по-кремообразна консистенция, добавете малко сметана към млякото.
Вариации
- За по-богат вкус, използвайте смес от различни видове сирена като Чедър и Гауда.
- Ако искате да добавите протеин, включете кубчета шунка или варено пиле.
- За по-здравословна версия можете да добавите зеленчуци като броколи или грах .
- Добавете пикантни нотки с щипка пипер или малко чушка халапеньо.

Интересни факти за съставките
- Макаронените изделия са популярни по цял свят и могат да бъдат намерени във всякакви форми и размери.
- Чедърът е един от най-популярните видове сирена в света, произхождащ от Англия.
- Брашнената запръжка, основен компонент на много сосове, всъщност произхожда от френската кухня.
- Маслото не само добавя вкус, но и помага макароните да се смесят добре със соса.
- Млякото придава необходимата кремообразност и позволява на сиренето да се разтопи равномерно.
Чести грешки, които да избягвате при приготвянето на Mac and Cheese
Една от най-честите грешки е сваряването на пастата твърде дълго. Макароните трябва да бъдат сварени до "ал денте", тъй като те ще продължат да се готвят, когато се смесят със соса. Друг проблем е пропускането на прясно настъргано сирене – предварително настърганото сирене често съдържа добавки, които пречат на правилното разтопяване. Използвайте висококачествено сирене и го настържете сами за най-добри резултати.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Макарони с Кашкавал - Mac and Cheese
Продукти
Инструкции
В голяма тенджера с леко осолена вода сварете макароните до ал денте, като ги разбърквате от време на време.
Междувременно, разтопете маслото в тиган на среден огън.
Добавете брашно, сол и пипер и бъркайте, докато се получи гладка смес.
Бавно добавете млякото, като непрекъснато бъркате. Продължавайте да готвите за около 5 минути и бъркате, докато сместа не стане гладка и бълбукаща, внимавайте млякото да не загори.
Добавете чедъра и бъркайте, докато се разтопи, за от 2 до 4 минути.
Изцедете макароните и ги сложете в соса от сирене, докато се покрият със соса.
Сервирайте горещи и се насладете!
Една от най-известните истории разказва, че Томас Джеферсън, третият президент на САЩ, се влюбил в паста със кашкавал по време на пътуванията си в Европа. Той донесъл в Америка първата машина за паста и споделил рецептата за "макарони със кашкавал" със своите гости на официални вечери.
Често задавани въпроси
Можете да използвате различни сирена като бял чедър, смесица от сирена или кашкавал, които предпочитате.
Можете да добавите подправки като лук на прах, кайенски пипер или жълта горчица, за да добавите допълнителен вкус.
Можете да замразите макарони със кашкавал до шест месеца. Оставете да изстине напълно, прехвърлете в контейнер или плик, който е става за замразяване, изкарайте колкото е възможно повече въздух и го етикирайте с датата, на която го замразявате.
Тази рецепта е прекрасна за студени, уютни вечери, когато просто искаш нещо топло и вкусно.
Остави коментар