Супа от печени кестени

img
От Малина Георгиева
10.12.2024 г.
55 мин

Търсите перфектната рецепта за супа от печени кестени? Тази проста веганска супа е идеална за есенни или зимни вечери.

Супа от печени кестени

Съвети

  • Пасирайте супата на партиди, за да не претоварите блендера.
  • Вместо соево мляко можете да използвате и друго растително мляко по избор, като овесено или бадемово.

Вариации

  • За по-пикантен вкус добавете щипка червен пипер или индийско орехче към супата.
  • За по-кремообразна текстура заменете част от соевото мляко с кокосово.
  • Добавете малко свеж спанак или рукола в супата преди пюриране за допълнителна зелена свежест.
  • Вмъкнете печени тиквени семки или кедрови ядки като гарнитура за по-богат вкус.

Интересни факти за съставките

  • Кестените са богати на витамин C, което е рядкост сред ядките.
  • Много млека без лактоза, като соево, бадемово или овесено, са добър източник на калций и витамини от групата B.
  • Морковите съдържат бета-каротин, който организмът преобразува във витамин A, важен за здравето на очите.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Супа от печени кестени

Супа от печени кестени

Лесна рецепта за супа от печени кестени, подходяща за вегетарианци и вегани.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 5
Кухня: Международна
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
3

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В голяма тенджера за около 8 до 10 минути запържете моркова, целината и лука във веган маргарина или олиото докато омекнат.

Стъпка 2

Добавете зеленчуковия бульон и разбъркайте добре.

Стъпка 3

Добавете магданоза, карамфила, дафиновите листа и кестените. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, около 30 минути.

Стъпка 4

Отстранете от огъня и извадете дафиновите листа.

Стъпка 5

Пасирайте супата в блендер до желаната консистенция.

Стъпка 6

Върнете супата в тенджерата на среден слаб огън, разбъркайте соевото мляко и оставете да се стопли.

Стъпка 7

Овкусете със сол и пипер преди сервиране.

Стъпка 8

Сервирайте и се наслаждавайте!

Хранителна Стойност
5 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
150
Мазнини 5г
Въглехидрати 25г
Фибри 4г
Захари 5г
Протеин 3г

Кестените са били основна храна в Европа в продължение на векове, особено в Италия, където се използват в десерти и в солени ястия.

Често задавани въпроси

1. С какъв вид растително мляко може да се замени соевото мляко?

Вместо соево мляко, можете да използвате бадемово, овесено или оризово мляко.

2. Колко време трябва да се пекат кестените, ако са сурови?

Обикновено кестените се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса Целзий около 25-30 минути, докато кората се напука и вътрешността омекне.

3. Как мога да съхранявам остатъците от супата и колко време?

Остатъците от супата могат да се съхраняват в херметически затворен съд в хладилника и обикновено остават свежи за 3-4 дни.

4. Как мога да направя супата с по-гладка консистенция?

За по-гладка консистенция, можете да прекарате супата през цедка след като е била пасирана, за да премахнете останали по-едри частици.

Тази веган супа от печени кестени е идеална за студените вечери, поднесена с прясно изпечен хляб.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!
Хранителна Стойност
5 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
150

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин